Cuma, Mayıs 17, 2024
No menu items!
Ana SayfaÜlke GündemiTMMOB: "Tarım Sektöründe Çalışan Kadınların Sorunları Artıyor"

TMMOB: “Tarım Sektöründe Çalışan Kadınların Sorunları Artıyor”

TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Ahmet Sever, tarım sektöründe istihdam eden kadınlara yönelik yaptığı açıklamada, tarımın kadınlar için başlıca istihdam kaynağı sektörlerden olduğuna dikkat çekerek, tarım sektöründe çalışan kadınların sorunlarının arttığını belirtti.

TMMOB: “Tarım Sektöründe Çalışan Kadınların Sorunları Artıyor”

“Kadınlar Tarım İstihdamının Yüzde 43,4’ünü Oluşturuyor”

TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Ahmet Sever, “Türkiye’de tarım sektörü kadınlar için başlıca istihdam kaynağıdır. TÜİK tarafından açıklanan aşağıdaki Kasım 2019 verilerine göre tarım sektöründe çalışan kadınlarımızın sorunları artarak sürmektedir. Tarımda toplam 4.876.000 kişi istihdam edilirken, bunun % 43,4’ü, yani 2.116.000 kişi çalışan kadındır. Tarım sektöründe çalışan 2.038.000 kadın Sosyal Güvenlik Kurumu’na kayıtlı olmayıp, tarımda çalışan kadın nüfusunun % 96.3’ü kayıt dışıdır.

“Toplumsal Mücadelenin Artarak Sürdürülmesi Gerekmektedir”

Tarımda işveren olarak çalışan erkek sayısı 34.000, kadın sayısı 4.000 kişidir. Tarımda ücretsiz olarak çalışan erkek sayısı 516.000 kişi, kadın sayısı 1.709 bin kişidir. Cinsiyet ayrımcılığının olmadığı, insan hakları merkezli, özgür ve eşit bir toplumda ve dünyada hep birlikte mutlu yaşayabilmek için; kadının etkinlik alanının güçlendirilmesi, eğitim, sağlık, siyaset, hukuk, istihdam ve diğer alanlarda olanaklardan eşit düzeyde yararlanması, kadın ve erkeğe verilen hakların ve yüklenen sorumlulukların adil bir biçimde dağıtılması konularında gerekli yasal ve sosyal düzenlemelerin yapılması kadar, toplumsal mücadelenin artarak sürdürülmesi gerekmektedir” dedi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER