Salı, Nisan 23, 2024
No menu items!
Ana SayfaEkonomiTÖB-SEN: "Halkın Parası Para Babalarına Peşkeş Çekildi!"

TÖB-SEN: “Halkın Parası Para Babalarına Peşkeş Çekildi!”

Öğretmen Sendikası TÖB-SEN’in Genel Başkanı Deniz Ezer, ekonomik krizi yaratan iktidarın, türlü oyunlarla ülkemizi daha da çıkmaz bir krize sokma yolunda olduğunu savundu.

Ezer, açıklamasında, ekonomiye yönelik şunları kaydetti:

“Bir yandan Nas ve Bakara süresinden prim yapmaya çalışırken, bir yandan da halka, ‘paranızı faize yatırın, döviz getirisi daha çok olursa o farkı ben öderim’ diyor! Yani her fırsatta haram dedikleri faizciliğe insanları teşvik ediyor.

Ayrıca garip bir AKP seçmen kitlesi var! İktidar ‘faiz haram’ diyor, ‘ey faiz lobisi’ şeklinde kükrüyor, AKP seçmeni ise ‘Müslümanız, faiz tabi ki haram’ deyip methiyeler düzüyor. Tersi bir biçimde, iktidar faiz ekonomisine yöneliyor, ‘paranızı mevduat hesaplarına TL olarak yatırın, faiz garantiniz devletten’ diyor, AKP seçmeni yine methiyeler düzüyor, bunu halaylarla kutluyor.

Dolar iniyor da, temel tüketim mallarında indirim yok! Ekmek fiyatlarında indirim yok! Dünyanın en pahalı yakıtını kullanmaya devam ediyoruz. Enflasyon oranı, cumhuriyet tarihinin en bürük oranı ve %56 oranında bir enflasyon var. Halk, açlığa mahkum edilmiş durumda. Sırf iktidarda kalabilmek ve dahi bir iktidar profili yaratmak için ustaca kurgulanmış, ama sonu daha da ağır olacağı belli olan bir senaryo yazıldı ve oynandı.”

TÖB-SEN açıklamasının son bölümünde ise şöyle denildi:

“TÜİK verilerine göre bile (gerçekte daha fazla), sadece son bir yılda yumurta ve domates %70, tavuk eti %69, patates %58, ayçiçeği yağı %52, mercimek ve margarin %50, nohut %42, süt-peynir-yoğurt %35, ekmek %28, dana eti 25 zamlandı. Bu zamanların sebebi, iktidarın kendisidir!”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER