Cuma, Mart 29, 2024
No menu items!
Ana SayfaEğitimTOBB’da Kişisel Verilerin Korunması eğitimi

TOBB’da Kişisel Verilerin Korunması eğitimi

İTSO Genel sekreteri  Figen Gül Dönmez, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nde düzenlenen Kişisel verilerin korunması eğitimine katıldı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği oda ve borsa temsilcilerine yönelik “Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ve Veri Sorumluları Sicil Bilgi Sistemi (VERBİS) Hakkında Eğiticinin Eğitimi” programı düzenlendi.

Eğitim programında, TOBB  Birinci Hukuk Müşaviri İbrahim Bayar ile Kişisel Verilerin Korunması Kurumu’ndan Hukuk İşleri Dairesi Başkan Yardımcısı Tuğba Yiğit ve Veri Yönetimi Dairesi Başkanı Mustafa Erbilli tarafından teknik bilgiler aktarıldı.

Oda ve borsa temsilcilerine, Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’na ilişkin detaylar ve Veri Sorumluları Sicil Bilgi Sistemi’ne kayıtın nasıl yapılacağı anlatıldı.

Ayrıca muhtelif sektör temsilcileri ve TOBB’un talebi üzerine, yıllık çalışan sayısı 50’den çok veya yıllık mali bilanço toplamı 25 milyon liradan fazla olan gerçek ve tüzel kişi veri sorumlularının, VERBİS’e kayıt süresinin 31 Aralık 2019’a kadar uzatıldığı da bildirildi.

VERBİS’e kayıt yükümlülüğünün yerine getirilmemesi halinde, gerçek ve tüzel kişi tacirlerine 20 bin liradan 1 milyon liraya kadar para cezası kesilebiliyor.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER