Perşembe, Mayıs 2, 2024
No menu items!
Ana Sayfaİskenderun" TOKİ konutları elimizden alınmıştır"

” TOKİ konutları elimizden alınmıştır”

İskenderun’da kura çekimi yapılarak TOKİ sosyal konutlarından hak sahibi olan vatandaşlar beş yıldır konutlarına kavuşamamanın acısını yaşarken, 13 Mart 2024 tarihinde kendilerine ulaşan tebligatla 486 Sosyal konuttan 119’unun AFAD’a devredildiğinin bildirilmesiyle büyük bir şok yaşadı.

Beş yıldır yaşadıkları mağduriyetin üzerine ikinci bir mağduriyetle karşı karşıya olduklarını belirten hak sahibi vatandaşlar seslerini duyurmak için basın açıklaması yaptı.

Ulucami Caddesi Sağlık Parkında bir araya gelen hak sahibi vatandaşlar, adına açıklamayı okuyan Eşref Genç, 2019 yılında hak sahipliğini kazandıklarını hatırlatarak, “TOKİ konutları elimizden alınmıştır. Mağduriyetimizi dile getirmek için toplanmış bulunmaktayız. 2019 yılında hak sahipliğini kazandığımız 486 adet Sosyal konutların 2021 yılında ihale edilip işe başlanmıştır. 2022 Ocak ayında olan zamlardan dolayı şirket işi bırakıp gitmiştir. Sonraki süreçlerde tekrar ihaleye verilip yapılacak denilmiştir. Aradan geçen süreç içerisinde yaşanan yıkıcı deprem felaketinden sonra tekrardan 486 Sosyal konut ve Afet konutları şeklinde işe başlanmıştır” dedi.

Binaların bitmeye yakın kendilerinin hak sahibi olduğu Sosyal konut haklarından 119 dairesinin AFAD’a verilip depremde evleri yıkılan depremzedelere verildiğini aktaran Eşref Genç şöyle konuştu: “Geri kalan konutlar maliyet çalışması yapılıp hak sahiplerine verileceği söylendi. 13.03.2024 günü bize gelen bilgi neticesinde geri kalan sosyal konutların AFAD’a devredildiğini duyduk, bizim olan hakkımızı geri istiyoruz. Mağduriyetimizin giderilmesini yetkili makamlardan rica ediyoruz 3 yıldan beri mağduruz, mağdur edilmek istemiyoruz…”

Mağdur olan diğer vatandaşlar ise gözyaşları arasında hayalini kurdukları TOKİ konutlarının hak sahibi olarak kendilerine verilmesini isteyerek seslerini Cumhurbaşkanına duyurmaya çalıştılar.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER