Cuma, Mayıs 3, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayTOKİ Kuraları Hatay'da Çekilecek

TOKİ Kuraları Hatay’da Çekilecek

TOKİ kuraları Hatay’da 2 ile 5 Ocak tarihleri arasında çekilecek. Tam 5 bin 25 aile kura sonrası konut sahibi olma hayalinin ilk adımını atacak.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve TOKİ eliyle hayata geçirilen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 13 Eylül’de açıkladığı ‘İlk Evim, İlk İş Yerim’ projesi için kura çekimini heyecanla bekleyen Hataylılar, kuradan önce yılbaşı ardından da ev sahibi olarak çifte heyecan yaşamak istiyorlar.

Özellikle Hatay’da yaşanan Suriyeli tartışması ise kura öncesi sürüyor. Bazı sosyal medya sitelerinde ve haber kuruluşlarında yayınlanan haberlerde ‘Hatay’da Suriyelilerde TOKİ’den faydalanacak-mı’ şeklinde ki haberlere şu ana kadar açıklık getirilmedi.

Duruma tepki gösteren vatandaşlar ise, “Engelli, şehit-gazi yakınları ile dar gelirli vatandaşlara konut edindirme misyonunu taşıyan TOKİ’nin Suriyelileri ev sahibi yapmasına müsaade edilmelidir. Bu hak Türkiye Cumhuriyeti’nin öz vatandaşlarına aittir. Bunu kabul etmemiz mümkün değildir. Ülkemiz zaten Suriye’de de Suriyeliler için konut inşa ediyor. İdlib ve Suriye’nin TSK tarafından kontrol edilen diğer bölgelerinde Türkiye şu ana kadar on binlerce briket konut inşa etti” dediler.
Doğu Akdeniz Bölgesinde yer alan kura çekiliş tarihi Hatay’da 5 bin 25 konut için 2 ile 5 Ocak tarihleri arasındayken, Osmaniye’de bin 550 konut için 6 Ocak’ta, 10-13 Ocak tarihlerinde ise 6 bin 356 konuk için Adana’da yapılacak.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER