Perşembe, Mayıs 2, 2024
No menu items!
Ana SayfaİskenderunTOKİ'nin Deprem Evlerine Halk Tepkili

TOKİ’nin Deprem Evlerine Halk Tepkili

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli deprem sonrası evleri yıkılan depremzedelere TOKİ tarafından yapılacak binaların yerinde zeytin ağaçları elden gidecek diyerek mahalleli tepki gösterdi.

İskenderun Çebike mahallesi sakinleri, TOKİ tarafından depremzedelere yapılacak olan konutlar nedeniyle tepki gösterdiler. Cebike Mahalle Muhtarı Seyfettin Çöloğlu, ve mahalle sakinleri TOKİ tarafından yapımı düşünüler araziye giderek burada yapılaması düşünülen konut alanı için tepki gösterdiler.

 

Muhtar Seyfettin Çöloğlu, “yapılması düşünülen TOKİ konutlarının yeri yıllardır bizim zeytin ağaçlarını diktiğimiz yerler bu nedenle mahalle sakinleri zeytin tarlalarının sökülmesini istemiyor. Bizlerin tek yaşam kaynağı bu zeytin tarlaları” dedi.

 

Biz de depremzedeyiz İskenderun daki depremzedelerin yaralarını sarmak için inşaat yapıyorlar ama bizi mağdur ediyorlar diyen mahalle sakinleri, ”Sayın cumhurbaşkanımızın haberi olduğunu sanmıyoruz. Olsa bizi mağdur etmez. Ama bilgisi varsa boynumuz kıldan ince.Biz 40-50 yıldır kayaların arasında bulduğumuz bir karış toprağa bu zeytinleri ektik. Geçim kaynağımız oldu. Şimdide elimizden alıyorlar. Başka yere yapılmasını istiyoruz.”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER