Çarşamba, Mayıs 22, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelToplu Sözleşme, UZLAŞI ve ÇALIŞMA BARIŞI'na katkı sağladı…

Toplu Sözleşme, UZLAŞI ve ÇALIŞMA BARIŞI’na katkı sağladı…

Hatay Eğitim-Bir-Sen, bağlı olduğu Memur Sen Konfederasyonu’nun hükümetle toplu sözleşme görüşmelerinde gerçekleştirilen anlaşmayla, kamu çalışanlarının önemli kazanımlar elde ettiği görüşünde. Eğitim Bir Sen 1 Nolu Hatay Şube Başkanı İsmail Bayrakdar, bu Toplu Sözleşme’nin aynı zamanda toplumsal uzlaşı ile çalışma barışına da katkı sağlayacağı görüşünde.

Eğitim Bir Sen Hatay 1 Nolu Şube Başkanı İsmail BAYRAKDAR, Toplu Sözleşme’nin sadece mali, sosyal ve özlük haklar alanında değil, toplumsal alanda da kazanımlar ürettiğini vurgulayarak, “Karamsarlık ve belirsizlik yerine umudu ikame etmiş ve çoğaltmıştır” dedi.
Hatay Eğitim Bir Sen değerlendirmesinde, “3 milyon 200 bin kamu görevlisi, 1 milyon 900 bin kamu görevlisi emeklisi ve aileleri ile birlikte 20 milyon kişiyi doğrudan, ekonomik ve sosyal etkileri bakımından 78 milyonu yakından ilgilendiren 3. Dönem Toplu Sözleşme Görüşmeleri, sizlerin de şahitlik ettiği gibi, ilk gün üç kazanımla başladı ve son gün de mali, sosyal ve özlük hakları kapsayan sosyal teşvik paketi ile sonuçlandı. Türkiye’nin en çok birlik ve dayanışmaya ihtiyaç duyduğu bir dönemde imzalanan toplu sözleşme, hem toplumsal uzlaşıya hem de çalışma barışına çok önemli katkı sağlamıştır” denildi.
Kamu görevlilerinin cüzdanlarına yönelik teklifleri yanında, büyük çoğunluğu Müslüman olan bir toplumun kamu görevlilerinde Cuma Namazı vakitlerinde oluşan huzursuzluğun, ya namaza ya da namaz sonrası işe yetişme kaygısının ortadan kaldırılması için yönetenlerin vicdanlarına seslendiklerini belirten Hatay Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Bayrakdar, şöyle devam etti:
“ Cuma günleri öğle tatilinin ibadet hürriyetini engellemeyecek şekilde düzenlenmesine yönelik ısrarımız karşılık buldu ve Cuma Namazı için Cuma günleri öğle izni süresin iki saate çıkarılması için gerekli çalışma başlatıldı.”
Eğitim Bir Sen Başkanı, Hizmet kollarındaki kazanımlardan başlıcalarını da şöyle aktardı:
“Kendilerine nöbet görevi verilen ve bu görevi de fiilen yerine getiren müdür yardımcıları ile öğretmenlere 1 Ocak 2016 yılından geçerli olmak üzere ayda brüt 98 TL, 2017 de ise 158 ek ders ücreti verilecek, merkezi sınavlarda görevlendiren öğretmenlerin sınav ücretleri 58 TL’den 132 TL’ye çıkarılacak.”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER