Cuma, Mayıs 3, 2024
No menu items!
Ana Sayfaİskenderun Haber"Trenli gelinler" görücüye çıktı

“Trenli gelinler” görücüye çıktı

Yasemin Mıstıkoğlu kendisi gibi evlilik sebebiyle şehrimize göç eden kadınlardan bazılarının hikayelerini Trenli Gelinler adlı bir kitapta topladı.
Kitabın ilk tanıtımı Arsuz’da bu yıl 13.düzenlenen Füsun Sayek Sağlık ve Kültür Etkinlikleri’nde yapıldı. Bu kitap ile birlikte daha 4 kitabın tanıtımının yapıldığı etkinlikte konuşan Prof.Dr. İskender Sayek, bir ay süre ile devam eden ve her yıl daha da zenginleşen programların iki amacı olduğunu belirtti. İlkinin ve en önemlisinin Arsuz halkının ya da bir vesile ile Arsuz’a gelenlerin, sağlık bilgileri ile donatılması, kültür etkinlikleri ile zenginleştirilmesi, diğer amacının da bu etkinliklerden elde edilen gelir ile Arsuz’lu olup eğitim desteğine ihtiyacı olan çocuklara verilen burs olduğunu söyledi.
Tanıtımda söz alan Yasemin Mıstıkoğlu’da gelirinin bir kısmının Füsun Sayek Sağlık ve Eğitim Derneği Eğitim Fonu’na aktarılacağı kitabın çalışılmasına 2013 yılında başladığını belirterek şöyle konuştu; “Şehre yerleştiğim yıl 2004 senesi itibariyle, benim gibi evlenerek gelen kadınların çokluğu dikkatimi çekti. Ayrıca bu kadınlar çok farklı Antakya yaşantı kültürüne de pekala alışmışlardı. Kitapta benim hikayemle birlikte 24 röportaj var. Neden bu şehir? Ve hiç bilmediğimiz bu şehirde yaşamayı nasıl becerdik? Ya da becerebildik mi? Bize neden Trenliler diyorlar? Hepsini naçizane yazmaya çalıştım. Umarım beğenilir. “

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER