Perşembe, Nisan 25, 2024
No menu items!
Ana SayfaDünyadan HaberlerTrump: "Coronavirüs Wuhan'da Üretildi, Kanıt Gördüm"

Trump: “Coronavirüs Wuhan’da Üretildi, Kanıt Gördüm”

ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray’da “yaşlıların korunması” konusunda düzenlenen panelde gündeme ilişkin soruları yanıtlarken, tüm dünyayı etkisi altına alan coronavirüsün Wuhan‘da üretildiğine dair kanıtlar gördüğünü açıkladı. Trump, detayları açıklamayacağını da belirtti.

Trump: “Coronavirüsü Wuhan’da Üretildi, Kanıt Gördüm”

Coronavirüsün Kaynağı Wuhan Viroloji Enstitüsü Mü?

Trump coronavirüsün Wuhan’daki bir laboratuvardan çıkmış olduğu iddialarına ilişkin Trump, “Wuhan Viroloji Enstitüsünün virüsün kaynağı olduğuna dair size yüksek derecede güven veren bir kanıt gördünüz mü?” şeklindeki soruya, “Evet gördüm.” dedi.

Trump, “Çin bunu kasıtlı olarak ya da yanlışlıkla yapmış olursa olsun araştırmacılarımız bu konuda çalışıyor. Size şu anda daha fazlasını söyleyemem.” dedi.

DSÖ, Çin’in Halkla İlişkiler Ajansı Gibi Çalışıyor

DSÖ’yü hedef alan Trump,  “DSÖ kendinden utanmalı çünkü Çin’in halkla ilişkiler ajansı gibi çalışıyor. Biz her yıl bu kuruluşa neredeyse 500 milyon dolar verirken, Çin sadece 38 milyon dolar ödüyor. Az ya da çok fark etmez. İnsanlar korkunç hatalar özellikle de dünyada yüz binlerce kişinin ölümüne yol açacak hatalar yaparken, DSÖ’nün bir bahanesi olamaz.” dedi.

Coronavirüs Çin’de Durdurulabilirdi

Trump, kasım ayındaki seçimlerde Çin’in kendisi yerine Demokrat Başkan aday adayı Joe Biden’ın seçilmesini istediğini kaydederek, “Çin, benim tekrar başkan seçilmemi istemiyor.” dedi.

Çin ile bir ticari anlaşma imzaladıktan kısa süre sonra Covid-19 salgının ortaya çıktığını vurgulayan Trump, “Bu virüs Çin’de durdurulabilirdi. Şimdi tüm dünyada. Biz bu olanlardan mutlu değiliz.” diye konuştu.

etiketler:  ABD HaberABD Başkanı Donald Trump, coronavirüscoronavirüs haber,

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER