Pazartesi, Mayıs 13, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayTTB ' den Hatay'lı 3 isme plaket

TTB ‘ den Hatay’lı 3 isme plaket

Türk Tabipler Birliği (TTB), “Duvarsız Odalar-Dayanışmadan Süzülen Umut” adlı belgesel galasında, 6 Şubat depremlerinde emeği geçenlere plaket sunumunu da gerçekleştirdi.

11 Kasım 2023 tarihinde saat 18’de Çankaya Belediyesi (Ankara) Doğan Taşdelen Çağdaş Sanat Merkezinde gerçekleşen etkinlikte, 6 ve 20 Şubat’ta yaşanan felaketin ilk gününden bu yana özverili çalışmalar yürüten, dayanışma içinde olan, Türk Tabipler Birliği’ne de önemli oranda destek sunan Hatay adına; Hatay Tabip Odası Başkanı Dr. Sevdar Yılmaz ve TTB Hatay Koordinatörü Dr. Ali Kanatlı’ya ve Asi- Der’e de teşekkür ve plaket verildi. Etkinlikte; TTB’nin ve Tabip odalarının deprem dönemindeki çalışmalarını konu alan “Duvarsız Odalar- Dayanışmadan Süzülen Umut” adlı belgesel gösterimi ve galası yapıldı.

Etkinliğe; Dünya Tabipler Birliği, Avrupa ve Norveç Tabipler Birliği, İLO, Dünya Sağlık Örgütü, Dünya Göçmenler Örgütü, Ülkemizin Farklı Kentlerindeki Tabipler ve Tabip Odaları, İstanbul, Mersin, İzmir, Adana, Adıyaman, Hatay, Kocaeli Büyükşehir Belediyeleri, Esenyurt, Avcılar, Çınar, Silopi, Göksun Belediyeleri, Türk Eczacılar Odası, Kesk- Eğitim-Sen, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası, Türkiye Psikiyatri Derneği, Halk Sağlığı Uzmanları Derneği, TODAP, Toplumcu Diş Hekimleri, İBB Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü, Meme Sağlığı Derneği, Türkiye Odyoloklar ve Konuşma Bozuklukları Derneği, Cinsel Eğitim Tedavi ve Araştırma Derneği, Kadın Hekimler Eğitime Destek Vakfı, Temiz Hava Hakkı Platformu, Mahalle Afet Gönüllüler Derneği gibi bir çok ulusal ve uluslar arası kuruluş temsilcileri katıldı.Yaşamak ve yaşatmak İçin süzülen umut ilkesi ile hareket eden kurumların örnek dayanışma sergilediği etkinlikte; Asi-Der’in yaptığı çalışmalar da örnek gösterildi.

Asi-Der Yönetim Kurulu Başkanı Tevfik Usluoğlu, kadim Antakya’yı Anka Kuşu gibi küllerinden yeniden ayağa kalkıncaya kadar dayanışmayı sürdürme konusunda kararlı olduklarını ifade ederek, “Asi’nin Çocuklarına yüreği ve nefesi yettiğince destek veren herkese teşekkür ediyoruz. Ülkemiz ve coğrafyamızın deprem gerçeğine uygun olarak kurumların yapılanması gerekmektedir. Acil önlemler olarak, kamu görevlilerinin bu konuda gereğini yapmasını öneriyoruz. Çünkü memleket sevdası, dayanışma, sürdürülebilir yaşam ve barışın dilidir. uygarlığın beşiği kadim Antakya ruhu ile bölgemiz ve ülkemizde barışın, adil, eşit, özgür ve ekolojik yaşam mücadelesi bu noktada önemlidir” dedi.

Gerek depremde yitirilen yurttaşlara gerekse Filistinli çocukların acılarını da hatırlatan Usluoğlu, toplumsal mücadelenin önemini hatırlattı.Asi- Der gibi kurumların önemine de değinen Usluoğlu, tüm kurumlara dayanışma için teşekkürlerini sunarken, plaketini, süreci birlikte yönettikleri paydaşlara ve sahada yüreği ile dayanışmayı büyüten ekip arkadaşları adına teslim aldığını sözlerine ekledi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER