Cumartesi, Mayıs 4, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelTTB Merkez Konseyi yalnız değil

TTB Merkez Konseyi yalnız değil

Hatay Tabipler Odası Yönetimi, bir açıklama yaparak, iki gün önce gözaltına alınan Türk Tabipler Birliği (TTB) Merkez Konseyi üyelerinin yalnız olmadıklarını, desteklerinde olduklarını duyurdu. Hatay Tabip Odası Yönetimi adına kaleme alınan açıklamada şöyle denildi:
“30 Ocak Salı günü TTB Merkez Konseyi’nin 11 üyesi, 24 Ocak tarihinde yayınlanan, barış ve insan yaşamını savunan bildiri gerekçe gösterilerek bulundukları illerden gözaltına alınmıştır. TTB içine kapalı bir örgüt olmayıp Dünya Tabipler Birliği üyesidir. Türkiye’de Hekimlik uygulamalarının evrensel normlara uygun en üst düzeyde gerçekleştirilmesi için çaba sarf etmektedir. 2017 DTB Genel Kurulunda alınan kararlar doğrultusunda;
Hekimler; Siyasetçilerin, Hükümetlerin ve yetki sahibi kesimlerin, silahlı çatışmayla ilgili aldıkları kararların sonuçlarını farkına varmalarını sağlamak ve savaşın her zaman en son çare olması gerektiği konusunda uyarmak için çalışmaktadır.
TTB Hekimlik mesleki ilkeleri gereği daha önceki açıklamalarında defalarca şiddetin ve terörün her türlüsüne karşı olduğunu, İnsan hayatını her şeyin üzerinde tuttuğunu ifade etmiştir.
Temel görüşü insanı yaşatmak olan bir mesleğin mensupları olarak TTB Merkez Konsey üyelerinin sırf düşüncelerini açıklamaktan dolayı gözaltına alınmalarını kınıyoruz.
Ayrıca hiçbir kaçma şüphesi olmayan saygın birer hekim olan merkez kurul üyelerini ifadeye davet etmek yerine ev ve işyerlerinin basılarak gözaltına alınmalarını kabul edilemez buluyoruz.
Hatay Tabip Odası olarak düşünce ve ifade özgürlüğünün yanında olduğumuzu bildiriyor ve meslektaşlarımızın biran önce serbest bırakılmasını talep ediyoruz.”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER