Pazar, Mayıs 19, 2024
No menu items!
Ana SayfaİskenderunTübitak Proje Yazma Semineri Düzenlendi

Tübitak Proje Yazma Semineri Düzenlendi

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Mühendislik ve Doğa Bilimleri Kırmızı Salonu’nda “Ön Lisans ve Lisans Öğrencilerine Yönelik Tübitak 2209 Projeleri Bilgilendirme Semineri” Düzenlendi.

İskenderun Teknik Üniversitesi’nde (İSTE) düzenlenen; “Tübitak 2209 Proje Yazma Eğitimi” Konulu programa; İSTE-SEM Müdürü Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Gökhan Gündüz, İSTE-TTO Koordinatörü TEKNOPARK İSTE Genel Müdürü Doç. Dr. Levent Cenk Kumruoğlu, İSTE-TTO Koordinatör Yrd. Doç. Dr. Hakan Eryüzlü, İSTE  akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı.

Program, Doç. Dr. Levent Cenk Kumruoğlu ve Prof. Dr. Gökhan Gündüz’ün 2209 projeleri ile ilgili kısaca bilgi vermesiyle başladı.

Doç. Dr. Levent Cenk Kumruoğlu konuşmasında; “Proje yapmak zahmetli bir iş olmakla beraber, bilgiye ulaşacağınız kaynakları yaratmak istiyorsanız sadece Google’da çıkan ilk kaynağı değil, derin bir araştırma yaparak ve yılmadan çalışarak elde edebilirsiniz” diye konuştu.

Prof. Dr. Gökhan Gündüz temel bilgiye değinerek;  “Proje yazmakta temel bilgiye ihtiyaç olduğundan Bir teknik üniversitenin arge çalışmaları konusunda Bağlı olunan sanayi kuruşları mevcuttur. Sizlerde  Bir farkındalık yaratmak amaciyla hem arge hemde bir tübitak projesine imza atmanız kendi kariyeriniz açısından büyük başarı kazanmanızı sağlayacaktır” şeklinde konuştu.

Programın ikinci oturumu Doç. Dr. Hakan Eryüzlü ve Doç. Dr. Levent Cenk Kumruoğlu’nun Proje yazmanın hazırlık aşamalarından bahsetmesiyle devam etti.

Doç. Dr. Hakan Eryüzlü proje yazmanın aşamalarına dikkat çekerek; “Tabi bu projeyi yazmayi hemen öğrenemeyeceksiniz ama çalışarak bunun üstesinden kolaylıkla gelebilirsiniz. Proje dedigimiz şey bir çalışma disiplininden ibaret olduğundan, yazarken literatür hâkimiyetinizin olması ayrıca doğru plânı yaparak kendi özgü fikrinizi yazıya dökerek doğru bir şekilde deneyim ile bunu bütünleyerek projenizi ortaya koymanız gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

Program, öğrencilerden gelen soruların yanıtlanması ve hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından sona erdi.

(Haber: Mahmut Atam)

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER