Pazartesi, Nisan 29, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberTülek Mahallesi sakinleri HATSU’yu CHP’Genel Başkan Yardımcısı Öztünç’a şikayet etti!

Tülek Mahallesi sakinleri HATSU’yu CHP’Genel Başkan Yardımcısı Öztünç’a şikayet etti!

Arsuz ilçesine bağlı Tülek Mahallesinin içme suyunun kaynağı Arabın Gölünde insanların yüzmemeleri için HATSU’nun önlem almasını istedi

Cumhuriyet Halk Partisi Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç’un Arsuz ziyaretinde Tülek Mahallesi sakinleri içme suyu ile ilgili sorunlarını aktardı, çözüm üretmeyen Hatay Büyükşehir Belediyesini şikâyet etti.

Sorunlarını CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç’a aktaran Tülek Mahalle sakinleri “İçme suyumuzun kaynağının içerisinde insanların yüzüyorlar. Beş bin Tülek halkı bu suyu içmek zorunda, buna hiçbir önlem aldıramadık. 6 yıldır da mücadelesini veriyoruz” diye konuştu.

Tülek Mahallesinin içme suyunu sağladığı Arabın gölü diye bilinen göletten temin ettiğini belirten sakinler “Bizim içme suyu şebekesinin ana hattı bu gölün içerisinde. Bölgede ne kadar insan varsa geliyor bu gölün içerisine girip yüzüyorlar ve biz de bunu içiyoruz. Büyükşehirden biz içme suyu kaynağının kaldırılmasını veya korunmasını istiyoruz. 6 yıldır bunu beceremedik, bir HATSU Genel müdürü yüzünden. Çok şükür değişti inşallah bundan sonra yeni müdür bu sorunumuzu çözer” şeklinde konuştu.

Öztunç da, “Bu konuyla ilgili bölge milletvekilleri ile belediye başkanımız ilgileniyordur, ben de Hatay Büyükşehir Belediye Başkanımız Lütfü Savaş’ı da arıyorum” dedi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER