Cuma, Nisan 19, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenel"Tüm yurttaşlar eşit olacak"

“Tüm yurttaşlar eşit olacak”

İYİ Parti Lideri ve Cumhurbaşkanı Adayı Meral Akşener, geldiği Antakya’da coşkuyla karşılandı, iddialı söylemlerde bulundu ve seçimi kazanıp Türkiye’nin ilk kadın Cumhurbaşkanı olacağını iddiaetti.
Mitingdeki konuşmasında iktidarı eleştiri yağmuruna tutan Akşener, ülkede yönetim boşluğu olduğunu, bozulan düzeni düzelteceklerini söyledi ve Türkiye’ye rahat nefes aldıracaklarını dile getirdi.

Türkiye Cumhuriyeti Nüfus Cüzdanı taşıyan herkesin eşit olacağını, torpil, kayırmaca, yandaşlığın olmayacağını konuşmasında belirten Akşener, “Devletimize nüfus cüzdanıyla bağlı olan herkes, devletimizin karşısında eşit olmalıdır. Taşıdığımız kimlik belgelerimiz dışında, Ağa da yoktur, paşa da yoktur, reis de yoktur. Türkiye Cumhuriyeti nüfus cüzdanımızı taşıyan herkes, bireysel nitelikleri ne olursa olsun, bu devletin tapusunu cebinde taşıyor demektir. O tapuda herkese düşen pay, bir milim fark etmeden aynıdır. Bizim yönetim anlayışımız açık ve net olarak böyledir. Bizleri yapay şekilde birbirimizden ayıran, ayrıştıran her anlayışı kötü ve art niyetli buluruz” dedi.
Yıpranan, millete hizmet amacını yitirmiş, belirli yapılara hapsedildiğini savunduğu devleti yeniden yapılandırarak, tedavi ederek asıl işlevini geri kazandıracaklarını söyleyen Akşener şunları dile getirdi:
“Devletin en önemli hedefi, insanın güven ve refah içerisinde yaşamasını sağlamaktır. Devletin en önemli görevi, insanı korkutmak, tedirgin etmek olamaz. Eğer öyle ise, birçok şey yanlış gidiyor demektir. Devletin görevi, İnsanın; evinde mutlu, yatağında huzurlu, işinde, sokakta, okulda güven içerisinde yaşamasını sağlamaktır.
Bir ülkede, anne ve baba, çocuğunun geleceğinden endişe ederse, o ülkede devlet, işini yapmıyor demektir. O ülkede yaşayanlar, devletinin adaletinden şüphe ediyor, herkese farklı davranıldığına inanıyorsa, Devlet büyük yara almış demektir. Devletin kuruluş amacı, devleti yönetenleri değil, kendi milletinden başlayarak çevresinin, güven ve refah içerisinde yaşamasını temin etmektir.
-Çocuklara karşı işlenen suçların cezalarını ağırlaştıracağız-
Çocuklarımıza yönelik şiddeti, ve her türlü istismarı engellemek için, toplumsal duyarlılığı artırıcı çalışmalar yapacağız. Çocuklara karşı işlenen suçların cezalarını ağırlaştıracağız. Suça sürüklenen ve suç mağduru olan çocuklara yönelik, yaşına, cinsiyetine, mağduriyet veya suça sürüklenme sebebine göre, bireyselleştirilmiş rehabilitasyon programları uygulayacak uzman kuruluşlar oluşturacağız. Sokağa terk edilmiş çocukların barınma, eğitim, rehabilitasyon, meslek edinme sağlık ve bakım olanaklarını iyileştirerek, aile ve topluma yeniden kazandırılmalarını sağlayacağız. Çocukluklarını yaşamaktan alıkoyan, potansiyellerini ve saygınlıklarını eksilten, fiziksel ve zihinsel gelişimleri açısından zararlı işlerde çalıştırılmalarını engelleyeceğiz.
İnsanlarımızın temiz duyguları, dini inançları üzerinden oy devşirme dönemini kapatmak zorundayız. Din ve mezhep üzerinden siyaset yapılamaz. Allah’la kul arasına hiç kimsenin, hiçbir mekanizmanın girmesine izin verilemez, vermeyeceğiz. İnanç özgürlüğü önündeki fiili engelleri kaldıracağız.”
Konuşmasının sonunda partisinin Hatay milletvekili Adaylarını platforma çıkartıp tek tek tanıtan Akşener, 24 Haziran seçimleri için destek istedi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER