Salı, Mayıs 21, 2024
No menu items!
Ana SayfaÜlke GündemiTunceli'nin Komünist Başkanı'ndan Devrim: İşçilere Yeniyıl ve 1 Mayıs'ta İkramiye, Kadınlara 8...

Tunceli’nin Komünist Başkanı’ndan Devrim: İşçilere Yeniyıl ve 1 Mayıs’ta İkramiye, Kadınlara 8 Mart-25 Kasımda İzin

Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, yeni yılda ve 1 Mayıs’ta işçilere ikramiye ödeneceğini duyurdu. Tunceli Belediyesi, aile içinde şiddet uygulayanların ise bu haktan yararlandırılmayacağını duyurdu.

Tunceli Belediyesi ile Tüm Belediye ve Yerel Yönetimler Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel-Sen) 25 Aralık’ta 2020-2021 için geçerli olacak Sosyal Denge Sözleşmesi imzaladı.

Yılbaşında 1250, 1 Mayısta 2 Bin Lira İkramiye

Sözleşme kapsamında işçilere yılbaşında 1250 lira, 1 Mayıs’ta ise 2 bin lira bayram ikramiyesi ödenecek. Kadın çalışanlar 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü ve 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’nde izinli sayılacak. İçki ve kumar bağımlıları, aile içinde şiddet uygulayanlar ve çok eşli olduğu tespit edilenler haklardan yararlanamayacak.

Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Önemli

Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, sözleşmeyle ilgili şunları söyledi: “Toplumsal cinsiyet eşitliği bizim için çok önemli. Bu sözleşmeyi toplumsal cinsiyet eşitliği adına imzaladık. Çalışanlarımızdan birilerinin aile içi şiddet uyguladığı, çokeşli evlilik yaptığı tespit edilirse sözleşmede yer alan haklarını kaybedecek. Aynı zamanda bu kişiler hakkında belediyemiz tarafından disiplin işlemi başlatılacak.”

Diğer güncel İskenderun haberleri için: İskenderun Haber
Diğer güncel Hatay haberleri için: Hatay Haber

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER