Cumartesi, Mayıs 4, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayTurizm Master Planı Tartışııldı

Turizm Master Planı Tartışııldı

Hatay Valisi Mustafa Masatlı, il turizminin dönüştürücü gücünü en üst seviyeye çıkarmak için kritik öneme sahip olan İl Turizm Master Planı toplantısına başkanlık etti.
Afad İl Koordinasyon Merkezi’nde MKÜ Rektörü Veysel Eren, İSTE Rektörü Tolga Depci, Turizm İl Kültür Müdürü Hüsnü Işıkgör, belediye başkanları, kurum temsilcileri ve turizmcilerin katıldığı toplantıda Vali Masatlı, “Turizm Master Planımızla Hatayımız’ın turizmini yeniden dönüştüreceğiz” dedi.
Deprem sonrası yapılan ihya ve inşa çalışmalarında Hatay turizmini tarih ve kültür turizminin yanı sıra inanç, gastronomi, doğa, iş, kongre ve fuar turizmi gibi alternatif turizm çeşitleriyle daha dinamik ve canlı hâle getireceklerini anlatan Vali Masatlı, “Kadim şehrimiz Hatay’ımızın ruhu birçok medeniyete ev sahipliği yaparak insanlığın ortak değerlerini bünyesinde barındırmasının yanında; yöresel lezzetleri, iklimi ve doğal güzelliklerinde saklıdır. Bu bakımdan yerli ve yabancı turistlerin her zaman cazibe merkezi olmuştur. Valilik olarak bizler de Ülkemizin önemli turizm merkezlerinin başında gelen ilimizin tanıtımını, en iyi şekilde yapmak için çalışmaktayız. İyileşme sürecimizde yaptığımız çalışmalarımızla tarihî ve kültürel zenginliklerimizi yeniden ayağa kaldıracağımızdan ve şehrimizin ruhunun keşfedilmesinde önem arz eden turizmimizi daha da canlandıracağımızdan hiç şüpheniz olmasın. Unutulmamalıdır ki; her turist, ülkemizin ve şehrimizin tanıtımını yapacak fahri bir elçidir. Onlar, buradan götürdükleri birbirinden güzel anılarla, Ülkemizin ve şehrimizin güzellikleri ile insanımızın misafirperverliğini, dünyanın dört bir yanına taşımaktadırlar” dedi.
Vali Masatlı, daha sonra İl Turizm Master Planının detaylarını istişare etti.
RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER