Cuma, Mayıs 3, 2024
No menu items!
Ana SayfaArsuzTurizm Ön Raporu Hazırlandı

Turizm Ön Raporu Hazırlandı

Hatay’ın doğa, deniz, kum güneşiyle turizm merkezi olma yolunda ısrarlı çalışmalar yürütülen Arsuz için Turizm ve Kültür Derneği tarafından ‘Turizm ön raporu’ hazırlandı.

Yaz mevsiminin geride kalmasının hemen ardından değerlendirme, beklenti ve önerileri belirlemek üzere sektör temsilcilerini bir araya getiren Arsuz Turizm ve Kültür Derneği ev sahipliğinde Lion King Apart Otel salonunda toplantı yapıldı.

Arsuz için Turizm ve Kültür Derneği Dernek Başkanı Hasan Arslan, bir sezonu daha geride bıraktıklarını belirterek, beklentilerin altında bir süreç yaşandığını, dernek olarak ilçeyi sektörde layık olduğu yere taşımak için şehri yönetenlere tavsiye niteliğinde öneri içeren bir raporu her yıl sunduklarını ve sunmaya da devam edeceklerini söyledi.

Arsuz’da turizm sektöründe tesis, işletme sahiplerinin katılımıyla turizme ilişkin görüşlerin tartışılarak çözüm önerilerinin belirlenmesi çerçevesinde gerçekleşen değerlendirme toplantısında “Arsuz’da turizm sektöründe sorunlar nelerdir? Bu sorunların çözümü konusundaki önerileriniz nelerdir?” soruları soruldu.

Katılımcılardan gelen cevaplar çerçevesinde Arsuz’da turizmin gelişimine katkı sunacak olan ön raporda şunlar kaydedildi: “1-Arsuz tanıtım konusunda eksikliklerinin olduğu. 2-Turizm Konseyinin mutlaka oluşturulması. 3-Arsuz’a yüksekokul talebi. 4-Tarihi eserlerimizin bol olduğu ilçemizde açık hava müzesi yapılması. 5-İlçemizde turizm konusunda yerel halk bilgilendirilmeli.6- Anadolu Otelcilik ve Turizm Lisesi, turizm işletmelerine yeteri kadar faydalı olmuyor. 7-İlçemizde turizm haritası çıkarılmalı. 8-Arsuz tanıtım rehberi oluşturulmalıdır. 9-Arsuz’a ait ören yerleri ile ilgili hediyelik ürünler üretilmesi. 10- Turizm Mastır Planı yapılmalı.”

Ayrıca toplantıda söz alan katılımcıların Kale ile Işıklı mahallelerinin arasında kalan yolun mutlaka yaşama geçmesi gerektiği konusunda imza kampanyasının açılmasının önemine değinildi.

Toplantıda, ilçede kanayan yara olan altyapı eksikliğinin bunu giderilmesi halinde ülke çapında yatırımcıların ilgi odağı olacağı belirtilirken, önümüzdeki günlerde geniş çapta hazırlanacak raporun mülki ve yerel amirlere dosya halinde iletilmesi kararına varıldı.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER