Cuma, Mart 29, 2024
No menu items!
Ana SayfaEğitimTürk Eğitim Sen, Cumhurbaşkanına 81 İlden 81 Mektup Gönderdi

Türk Eğitim Sen, Cumhurbaşkanına 81 İlden 81 Mektup Gönderdi

Türk Eğitim-Sen eğitim çalışanlarına yönelik şiddeti önlemek amacıyla farkındalık yaratmak amacıyla Sendika genel merkezinin hazırladığı kanun teklifini TBMM de partilerin grup Başkan vekillerine ilettiğini bildirdi.
Türk Eğitim Sen Hatay 2 Nolu Şube Başkanı Yavuz Selim Yanık İmzası ile yapılan Açıklamada şöyle denildi:
“Türk Eğitim-Sen şube başkanları ve şube yönetim kurulu üyeleri, öğretmenlerimiz ve eğitim çalışanlarımız ile birlikte tüm illerden Sayın Cumhurbaşkanı’na mektup gönderdik. Bu çerçevede Turk Egitim Sen Hatay 1ve 2 Nolu Subeler olarak bizde mektuplarimizi Sayin Cumhurbaskanina gonderdik. 81 ilden 81 mektup gönderen sendikamız sube baskanlari, öğretmenlik mesleğinin itibarını rencide eden yayın, söylem ve tutumlardan sakınılmasının önemine dikkat çekerek, şiddet olaylarının faillerine en ağır müeyyideler uygulanmasın istedik ve “Yapanın yanına kar kalmasın” dedik.


Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a gönderilen mektupta şu ifadeler yer almaktadir: “Zat-ı alinizin iradesiyle ve TBMM’nin yapacağı yasal düzenlemelerle şiddetin önlenmesi yolunda mesafe kat edeceğimize inanıyoruz. Türk Ceza Kanunu’nun 112’inci maddesinde düzenleme yapılmalı, şiddeti önleyici tedbirler ve caydırıcı müeyyidelerin getirilmesi sağlanarak eğitim çalışanlarının güvenlik içinde çalışması yasal koruma altına alınmalıdır. Ayrıca bu düzenlemeyle, eğitimcilere şiddet uygulandığında bir şikâyete bağlı kalmaksızın, fail hakkında kamu davası açılması ve en ağır cezai müeyyidelerin uygulanmasını talep ediyoruz. Eğitim çalışanlarına yönelik şiddete asla müsamaha gösterilmeyeceği, aksine şiddet suçlarının mutlaka cezalandırılacağı düşüncesinin yerleştirilmesi ve kamu sağlığını bozduğu için de ayrıca cezalandırılacağı bilincinin oluşturulması, önleyicilik açısından önemli bir adım olacaktır.”
Kisaca bu ifadelerin yer aldigi mektubu Salı günü Antakya Postahanesinden Hatay 1 Nolu Sube Baskanimiz Ömer Solgun ve Hatay 2 Nolu Sube Baskani Yavuz Selim YANIK olarak imzalayarak Cumhurbaskanligina gonderdik.”
Bu vesileyle gorevi basinda gecmisden gunumuze ogrencileri ve velileri tarafindan sehit edilen meslektaslarimizi rahmetle aniyor saldiriya ugrayan meslektaslarimizada gecmis olsun diyorum.

Diğer Eğitim-Sen Haberleri için; Eğitimsen Haberler

İskenderun Haberi İçin; İskenderun Haberler

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER