Pazartesi, Nisan 29, 2024
No menu items!
Ana Sayfaİskenderun HaberTürk İş Konfederasyonu kıdem tazminatı ile ilgili sahaya indi :kıdem Tazminatı Kırmızı...

Türk İş Konfederasyonu kıdem tazminatı ile ilgili sahaya indi :kıdem Tazminatı Kırmızı Çizgimizdir

Türk Metal Sendikası 1 Nolu Şube Başkanı Çakır Cakir Varan, Türk-İş Konfederasyonuna bağlı sendikalarla birlikte gündemdeki kıdem tazminatı ile ilgili basın açıklaması yaparak kıdem tazminatının mevcut halinin korunmasını istediklerini dile getirdi.


Türk-İş Konfederasyonuna bağlı Türk Metal Sendikası ve Belediye İş Sendikası basının karşısına geçerek kıdem tazminatının kırmızı çizgileri olduğunu dile getirdiler.
Basın açıklamasına Türk Metal Sendikası üyeleri ile birlikte Belediye İş Sendikası Hatay Şube Başkanı Abdi Ataç ve üyelerde katıldı.
Basın açıklamasında konuşan Türk Metal Sendikası 1 Nolu Şube Başkanı Çakır Varan, kıdem tazminatının kaldırılıp yerine emeklilik sisteminin getirilmek istendiğini kaydederek, “Ama ortada paylaşılan bir taslak yok, sadece medyada yer alan haberler var. Değişiklik yapılmasına ilişkin sosyal tarafların herhangi bir talebi de bulunmuyor. Ekonomide mevcut sıkıntıların aşılması Çözümü yine işçide aranıyor. Fatura işçiye kesiliyor. Bunu hiçbirimiz kabul etmiyoruz”dedi.


Dünyada olduğu gibi ülkemizde de şimdiye kadar görülmemiş küresel bir salgın hastalığa karşı topyekün bir savaş verilirken bu düzenlemenin gündeme getirildiğini kaydeden Başkan Çakır Varan, “İşçiler zaten düşük olan ücretlerinde meydana gelen kayıplarla yaşam mücadelesi vermektedir. Böyle bir teklifin gündeme gelmesi ve tartışılması çalışma hayatının huzurunu bozmuştur.


Görüşümüz net;


Kıdem tazminatı ve koşulları kanunla çizilmiş, uzun yıllardan beri fiilen var olan temel bir müessesedir. TÜRK-İŞ kıdem tazminatına ilişkin olarak yıllardır süregelen görüşünü bugün de muhafaza etmektedir. TÜRK – İŞ Genel Kurulunda oy birliği ile alınan kararımız herkes tarafından bilinmektedir.


Kıdem tazminatı Türkiye işçi sınıfının kırmızı çizgisidir.


Bugün Türkiye’nin her yerinde kampanya başlatıyoruz. Hazırlanan bez afişler binalarımıza asılacak, tüm iş yerleri, evlermiz, arabalarımız posterlerle donatışacaktır”dedi.
Yapılan basın açıklamasında sık sık sloganlarda atıldı.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER