Cumartesi, Nisan 27, 2024
No menu items!
Ana SayfaAntakyaTürk Kızılay Kütüphanesi hizmete girdi.

Türk Kızılay Kütüphanesi hizmete girdi.

 Antakya ilçesine bağlı Güzelburç Mahallesi’nde Türk Kızılay Genel Başkanı Fatma Meriç Yılmaz’ın katılımıyla Türk Kızılay 100. Yıl Kütüphanesi hizmete girdi.


Güzelburç Konteyner Kenti’ndeki açılışta, 100’üncü yıl kütüphanelerinin ilkini Hatay’da açmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Türk Kızılay Genel Başkanı Fatma Meriç Yılmaz, en önemli projenin bu açılış olduğunu kaydetti. Çocukların eğitimlerine çok önem verdiklerini kaydeden Yılmaz, “Çocuklarımızın eğitiminin zamanla aksaması telafi edemeyeceğimiz bir konu. Şu anda deprem bölgesinde 1,5 milyon üniversiteye hazırlanan öğrencimiz var. Bunlar 1, 2 senelerini kaybetmesinler istiyoruz. Bu kütüphane, 44 öğrencinin sessiz bir ortamda çalışabilecekleri altyapıyı sunuyor. Bunun dışında üniversiteye hazırlık kitapları, malzemeleri, bilgisayar ve yazıcı içeriyor. Dolayısıyla bu, gerçekten belki her konteyner kente koymamız gerekecek diye düşündüğümüz çok önemli bir proje. Bu nedenle ilkini açmış olmaktan çok mutluyuz. Prototipimiz hazır, her 15 günde bir tane daha açabilecek şekilde hazırlıklarımızı da tamamlamış durumdayız. Bağışçılarımız kütüphaneleri sahiplenirlerse her konteyner kente gelin Türkiye olarak bir kütüphane açalım ve çocuklarımız üniversiteye hazırlanırken imkansızlıktan, ders çalışacak ortam bulamamaktan dolayı 1 senelerini kaybetmesinler diyorum” dedi.
Yılmaz, konuşmaların ardından kütüphanenin açılışını gerçekleştirerek katılımcılarla birlikte bölümleri gezdi. Yılma, kütüphane açılışının ardından Konya-Hatay Kardeşlik Çarşısı’nda esnaf ziyaretlerinde bulundu. Daha sonra Türk Kızılay ekipleri ve gönüllüleri, Kırıkhan ilçesindeki Bektaşlı Geçici Konaklama Merkezi’nde kışlık kıyafet, gıda ve hijyen malzemelerinden oluşan yardım kolilerini dağıtt

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER