Perşembe, Mayıs 9, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelTürk Kızılay’ı 147. Yıldönümünü Kutluyor...

Türk Kızılay’ı 147. Yıldönümünü Kutluyor…

Türk Kızılay’ı İskenderun Şube Başkanı Ümit Günay, 1868’den bu yana yardım eli faaliyeti gösteren kuruluşun insan onurunu korumayı amaçlayarak 147 yıldır ulu bir çınar gibi ayakta durduğunu söyledi.

Türk Kızılay’ının kuruluş yıldönümü dolayısıyla bir açıklama yapan İskenderun Şube Başkanı Ümit Günay, “Her geçen gün daha da güçlenen Kızılay halkın desteğiyle daha çok yardıma muhtaç insana el uzatabilmektedir. Ayrım gözetmemek, tarafsızlık, bağımsızlık, gönüllü hizmet, insanlık, birlik ve evrensellik kavramlarını ilke edindiği için her zaman güvenilen bir kurum olmuştur” dedi.

Her yıl 29 Ekim-4 Kasım tarihleri arası Kızılay Haftası olarak kutlandığını ifade eden Günay “Kızılay Haftasında gönüllüler, üyeler ve Kızılay çalışanları Kızılaycılık bilincinin oluşturulması için okullarda eğitimler vermekte, kültürümüzün tanıtılması için de halkımız bilinçlendirilmektedir. İyilik yolunda Kızılay’ımıza desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen halkımızın Kızılay Haftasını kutluyor, bağışçılarımıza teşekkür ediyor, bugüne kadar Kızılay’ımıza hizmet edenlerden vefat edenleri rahmet, hayatta olanları da minnetle yad ediyorum. Kızılaycılık kültürünün hayatımızın her aşamasında örnek alınmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER