Salı, Mayıs 7, 2024
No menu items!
Ana SayfaİskenderunTürk Kızılayı Öğrencilere Yardım Ediyor

Türk Kızılayı Öğrencilere Yardım Ediyor

Türk Kızılay’ı İskenderun Şubesinin okulların açılmasına sayılı günler kala, önceden berelenen ihtiyaç sahibi öğrencilere kıyafet yardımına başladığı, okullar açıldığında da okullara hijyen yardımı yapılacağı bildirildi.

Türk Kızılay’ı İskenderun Şube yöneticisi Seden İlhan yaptığı açıklamada, öğrencilere kıyafet yardımlarının başladığını belirterek “Bu ay 3.500 öğrencimize, 8.200 parça kıyafet yardımında bulunduk. Okullar açıldığında da okullarımıza hiyen malzemesi yardımında bulunacağız” dedi.

Şu anda yardımlarının sadece kıyafet olarak sınırlı olduğunun altını çizen Seden İlhan “Ayrıyeten ekim ayında öğrencilerimiz kızılay.org’tan kendileri başvuru yaparak, burslarımızla yardımcı olacağız. 80 veya 90 öğrencimize burs olarak da Kızılay olarak yardımcı olacağız, hem kaymakamlık ve okulların müdürleri listelerini çıkarıyoruz. İhtiyaç sahipleri öğrencilerimize bire bir bedenlerini alarak kıyafetlerimizi götürüp okulda dağıtım yapıyoruz. 1’ler 2- 3- 4 yani lise sonuna kadar öğrencilerimize kıyafet yardımı olarak, yanlarında olmaya çalışıyoruz. İhtiyaç listelerini kimliklerle alp bakabiliyoruz, muhtaç mı değil mi? O şekilde de yardım ediyoruz. Bazı ailelerimizin durumlar iyi oluyor, o şekilde o ailelere yardımcı olmuyoruz. Öncelik olarak bizde gerçekten ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaşabilmek, her ay 3.500 4.000 bu sınırdaki vatandaşımıza elimizi uzatıyoruz” şeklinde konuştu.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER