Perşembe, Mayıs 9, 2024
No menu items!
Ana SayfaİskenderunTürk Kızılayına Sahip Çıkmalıyız!

Türk Kızılayına Sahip Çıkmalıyız!

Türk Kızılay’ı Onursal Üyesi İskenderun eski Şube Başkanı Ümit Günay, kan stoklarındaki tükendiğine dikkat çekerek, vatandaşları kan bağışı ve Kızılay’a sahiplenmeye davet etti.

Türk Kızılay’ı Onursal Üyesi İskenderun eski Şube Başkanı Ümit Günay İskenderun.org haber ekibine yaptığı özel açıklamada “Değerli Hemşehrilerim, Sizleri Kan Bağışına ve Türk Kızılay’ını Sahiplenmeye Davet Ediyorum” dedi.

Deprem nedeniyle yaşanılan bu zorlu günlerde öncelikle depremzedelere güç, kuvvet ve sabır dileyen Ümit Günay açıklamasında şunları kaydetti: “Son günlerde gerek genel, gerekse yerel basınımızda Milletimizin merhamet eli Türk Kızılay’ımız ile ilgili olumsuz, bir o kadar da haklı şikâyetler okuyoruz. Bugüne kadar sessiz kalmamız; emeklerinin zayi oluşunu izleyen insanların hüznü ve seviyesi düşük bir yapılanma ile muhatap olmama isteği olarak yorumlanmalıdır. İşgalci hevesler ile Türk Kızılayı’na çöken bu yapı kurumun belleğini yok saymış, gerçek Kızılaycıları uzaklaştırmıştır…”

Yıllarca kan bağışının önemini ve Türk Kızılay’ının kutsiyetini anlattığını ifade eden Ümit Günay “Son yıllarda tahrip edilen tüm kurumlar gibi bundan Türk Kızılay’ı da, şubeleri de nasibini aldı. Türk Kızılay’ında bugüne kadar değerli arkadaşlarımız ile yapılan hizmetleri ve kazanımları sizler çok iyi biliyorsunuz. Türk Kızılay’ının insanlarımız üzerinde önemini fark eden fırsatçılar iktidarın da gücünü kullanmak sureti ile hile yaparak şube yönetimlerine ve genel merkez yönetimlerine girdiler. Mevcudiyetleri temelden yasal olmadığı gibi ahlaki de değildir. Bu durum halkımızca bilinmekte ve takip edilmektedir” diye kaydetti.

Son günlerde yapılan yanlışlarda bu görevlere layık olmadıklarını ispatlar nitelikte olduğunu savunan Ümit Günay “Kızılay’da yapılan yanlışlar nedeni ile haklı olarak düzenli kan bağışı da olumsuz manada etkilenmiştir. Ancak kan bağışında yapılan protestolar yine bizleri yaralamaktadır. Yakın bir gelecekte ülkemizdeki tahrip edilen kurumlar ile birlikte Kızılay’ımızda hak ettiği değere gelecektir. Bu süreçte Kızılay’a kan bağışına devam etmenizi ve Kızılay’ın hizmetlerinden yararlanmanızı dilerim. Kızılayın gerçek sahibi sizlersiniz” dedi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER