Cuma, Mayıs 10, 2024
No menu items!
Ana SayfaÜlke GündemiTürk Metal 130 Bin İşçi ile 200 İş Yerinde Greve Gidiyor

Türk Metal 130 Bin İşçi ile 200 İş Yerinde Greve Gidiyor

Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası’na (MESS) bağlı 200 iş yerinde 130 bin işçi “yoksulluk ücreti” grevine gidecek. Grevde Tofaş, Oyak Renault gibi büyük otomobil fabrikaları da yer alıyor.

Türk Metal 130 Bin İşçi ile 200 İş Yerinde Greve Gidiyor

Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası’na (MESS) bağlı iş yerlerinde grev kararı alındığını açıkladı.

Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası ile Türk Metal Sendikası arasındaki toplu sözleşme görüşmeleri çıkmaza girerken Türk Metal Sendikası da yaklaşık 200 işyerinde grev yapacak.

Yoksulluk Ücretini Kabul Etmiyoruz!

Metal işçisine dayatılan yoksulluk ücretini kabul etmediklerini belirten Türk Metal Genel Başkanı Pevrul Kavlak, “İşveren ile masada anlaşamadık. Bugün itibarıyla grev kararı aldık. Sendikamız üyelerimizin hak ve özgürlükleri için mücadelesini kararlılıkla sürdürecek, temsil ettiği üyelerinden aldığı güçle yolundan dönmeyecektir. Kararımızın sendikamıza, üyelerimize ve işçi sınıfımıza hayırlı, uğurlu olsun.” sözlerine yer verdi.

Bursa’da yarın geniş kapsamlı bir basın toplantısı düzenleyeceğini duyuran Pevrul Kavlak, işçilerin 19 Ocak Cumartesi günü de Bursa’da sanatçı Haluk Levent’in de katılacağı dayanışma mitingi gerçekleştireceğini kaydetti.

Diğer güncel İskenderun haberleri için: İskenderun Haber
Diğer güncel Hatay haberleri için: Hatay Haber

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER