Salı, Nisan 16, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberTürk Sağlık Sen Hatay İl Başkanı Hayrettin ;"ek ödeme yönetmeliğini kabul etmiyoruz"

Türk Sağlık Sen Hatay İl Başkanı Hayrettin ;”ek ödeme yönetmeliğini kabul etmiyoruz”

 

Türk Sağlık Sen Hatay İl Başkanı Hayrettin Şahin, Sağlık Bakanlığınca yayınlanan 3 ay süre ile ödenecek ek ödeme yönetmeliği hakkında açıklama yaptı.
Şahin, düzenlediği toplantıda şunları söyledi:


“Sağlık Bakanlığı’nın bir türlü yayınlamadığı ek ödeme usul ve esaslarını bugün yayınlamıştır.
Yayınlanmasının gecikmesinden içinden hiçbir şey çıkmayacağını belli eden bu düzenleme için dağ fare doğurdu bile denemez. Biz Türk Sağlık-Sen olarak bu haksız ek ödemelerin yerine ‘Çalışana tek ödeme verilsin o da maaşa zam olsun’ talebimizin yapılması gereken tek düzenleme olduğunu hatırlatıyoruz. Ayrımcılık içeren, adaletsiz olan ve derde derman olmayan bu düzenleme yanlıştır. Günü değil saati bile kurtarmaya yaramayacak bu düzenleme çalışanların beklentilerine cevap vermekten fersah fersah uzaklıktadır.
Pandemi ile mücadele eden birçok ülkede sağlık çalışanlarını ücretleri arttırılırken virüsle mücadelede adeta destan yazan Tüm sağlık çalışanlarına bu tür düzenlemelerden mahrum bırakılmasını kabul etmiyoruz. Her zaman dediğimiz gibi sağlık bir bütündür, aile hekimliğinden, hastane çalışanı ve il Sağlık Müdürlüğü personeline kadar herkes döner sermaye ödemelerinden adil bir şekilde yararlandırılmalıdır. Hali hazırda bu zor şartlarda aldığı maaşla kıt kanaat geçinmeye çalışan sağlık çalışanları hayat pahalılığından zaten ağır bir darbe yemişken şimdide bakanlığın yayınladığı genelge ile ikinci defa darbe alarak tamamen hayal kırıklığına uğramıştır.
Tutulacak bir tarafı olmayan, bir öncekinden bir işe yaramadığını gayet iyi şekilde gördüğümüz bu ek ödeme kabusuna bir son verilmelidir. Maaşlara zam tek kabul edeceğimiz düzenlemedir. Bakanlık bunu mutlaka gerçekleştirmeli ve sağlık çalışanlarının moral ve motivasyonunu bozan bu uygulamayı bir an önce düzeltmelidir.”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER