Cuma, Nisan 26, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberTürk Sağlık Sen Hatay Şubesi, Sağlık Personeli Alımı Sayısını Yetersiz Buldu

Türk Sağlık Sen Hatay Şubesi, Sağlık Personeli Alımı Sayısını Yetersiz Buldu

Türkiye Kamu Sen’e bağlı Türk Sağlık Sen’in Hatay Şubesi, 18 bin sağlık personeli alımının yetersiz olduğuna dikkat çekti. Sağlık Bakanlığı geçtiğimiz günlerde 32 bin personel alınacağını bildirmişti. Türk Sağlık Sen Hatay Şubesi, 18.000 sağlık personeli alımı yapılırken diğer 14.000 kişinin aşçı kategorisinden olacağının altını çizdi.

Türk Sağlık Sen Hatay Şubesi, Sağlık Personeli Alımı Sayısını Yetersiz Buldu

Türk Sağlık Sen Hatay Şube Başkanı Hayrettin Şahin “18 bin sağlık personeli alımı çok yetersizdir. En az 50.000 sağlıkçı alınmalı” dedi.

Sağlık Çalışanlarının Ekonomik Haklarında İyileştirme Yapılmalı

Türk Sağlık Sen Hatay Şube Başkanı Hayrettin Şahin “Sağlık kurum ve kuruluşlarında çalışanlarının moral ve motivasyonun yüksek olması, hizmet üretirken çalışma hayatıyla ilgili kafasında başka sorunlar olmaması, Türkiye’ye her zaman lazımdır. Bu nedenle, sağlık çalışanlarının ekonomik haklarında makul ve kapsayıcı bir iyileştirme yapılmalıdır. Ek ödemelerin, 3 ay tavandan verilmesi olumlu olmakla birlikte süresi, sürekliliği ve kapsamı konusunda yeniden değerlendirme yapılmaya muhtaçtır. Döner sermayede adaletsizlik giderilmeli, sürekli hale getirilmeli ve emekliliğe esas olmalıdır.
Sağlık hizmetleri, ekip işidir. Her arkadaşımızın emeği de çok değerlidir. Maruz kaldığı risk de ayrı önemlidir.
Sağlık kurum ve kuruluşlarında sağlık, teknik, idari ve yardımcı hizmetlerde görevli olan her çalışan da fedakârca görevinin başındadır. Ayrım yapılmamalıdır.
Sağlık kurum ve kuruluşlarında görev yapan tüm arkadaşlarımız, herhangi bir ayrıma tabi tutulmadan bundan yararlanmalıdır. Döner sermaye tavan ödemeleri, en az sabit ödeme tutarı kadar olmalıdır.

Koruyucu Ekipman ve Malzeme Eksikliği Başka Bir Önemli Husustur

Bir başka önemli husus, koruyucu ekipman ve malzeme eksikliği ile ilgilidir. Sağlık Bakanlığı yöneticileri ile Genel Başkanımızın yaptığı görüşmelerde, kendileri, bu konuda bir eksiklik olmadığını ifade etmişlerdir. Fakat sahadan sağlık çalışanı arkadaşlarımızdan, eksiklikle ilgili çokça şikayet gelmektedir. Bakanlık ‘gönderdik’, çalışan ‘gelmedi’ diyorsa, arada ulaştırmakla yükümlülerin ihmali var demektir. Bu sorun araştırılmalı, mesele acilen çözülmelidir.
Sağlık Bakanlığı personel eksikliğinin giderilmesi konusunda 32 bin olarak açıklanan yeni istihdamın, bugünkü ilanla birlikte sadece 18 bininin sözleşmeli sağlık çalışanı olacağını görülmüştür. 14 bin de sürekli işçi alınacaktır. İş yükü ve personel eksikliği göz önünde bulundurulduğunda, 18 bin rakamı çok yetersizdir. En az 50 bin alım yapılması gereklidir. Üniversite hastaneleri için de 3 bin alım yapılacağı, Genel Başkanımızın yaptığı görüşmelerde ifade edilmişti. Üniversite hastaneleri için bu alımla ilgili de ilana çıkılmalı, sayısının daha da arttırılması için çalışma yapılmalıdır.” sözlerinde bulundu.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER