Perşembe, Mart 28, 2024
No menu items!
Ana SayfaÜlke GündemiTürk Sağlık Sen İl Başkanı Hayrettin Şahin Haziran ayı enflasyon rakamlarını değerlendirdi

Türk Sağlık Sen İl Başkanı Hayrettin Şahin Haziran ayı enflasyon rakamlarını değerlendirdi

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Sağlık Sen İl Başkanı Hayrettin Şahin Haziran ayı enflasyon rakamlarına yönelik değerlendirmelerde bulundu. Şahin, “Yıllık resmî enflasyonun %13’lere dayandığı bir ortamda memur ve emeklileri %8’lik zamma mahkûm etmek, sosyal devlet anlayışıyla bağdaşmıyor” dedi.

Türk Sağlık Sen İl Başkanı Hayrettin Şahin Haziran ayı enflasyon rakamlarını değerlendirdi

TÜİK, haziran ayına ilişkin enflasyon verilerini açıkladı. Buna göre haziran ayında TÜFE %1,13 yükseldi. Yılın ilk yarısında enflasyon %5,75 olurken, yıllık bazda %12,62 olarak belirlendi. Buna göre memur ve emekliler bu ay, %1,75 oranında enflasyon farkı alacaklar. Kamu görevlilerinin maaşlarına yılın ikinci yarısı için de %4 artış kararlaştırılmıştı. Enflasyon farkı da eklendiğinde memurlar bu ay maaşlarını %5,75 zamlı alacaklar. Toplu sözleşme sistemine geçildiğinden beri yetkili konfederasyonun yürüttüğü maaş pazarlıklarının sürekli hedeflenen enflasyon temeline dayandığına dikkat çeken Şahin, memurların ve
emeklilerin alım gücünün her yıl biraz daha azaldığını ifade etti.

her gün azalan gelirler böyle devam ederse vatandaşı büyük bir açmaz bekliyor

Hayrettin Şahin sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Memur ve emeklilerimiz her toplu sözleşme döneminde enflasyon farkı aldatmacasıyla karşı karşıya kalıyor. Enflasyon farkı ödemesini bir lütufmuş gibi gösteriyorlar. Oysa enflasyon farkı, olağanüstü durumlarda ortaya çıkacak olumsuzluklara karşı bir sigorta niteliğindedir. Eğer her maaş döneminde enflasyon farkı veriliyorsa bu, ‘her dönem sonunda sıfır zam alıyoruz; dönem içinde de maaşlarımız sürekli eriyor’, demektir. Son 10 yıldır memur ve emeklilerimizin yaşadığı durum budur. Tüm dünya altı aydır bir de salgın hastalık belasıyla karşı karşıyadır. Bu dönemde Ramazan ayını ve Ramazan Bayramı’nı idrak ettik, önümüzde de Kurban Bayramı var. Bu şartlar altında tüm vatandaşlarımızın, memur ve emeklilerimizin her anlamda sağlıklı bir yaşama kavuşturulması gerekiyor. Kredi faizleri düşürüldü, vatandaşa alışveriş yapma imkânı sağlandı ama olmayan para ile vatandaşlarımız neyi, nasıl alsınlar? Her gün azalan gelirleriyle daha da borç batağına sürüklenen vatandaşlarımızı böyle giderse büyük bir açmaz bekliyor. Bu nedenle vakit çok geç olmadan, ekonominin çarkları tamamen durmadan tedbir alınması ve vatandaşlarımızın doğrudan desteklenmesi gerekiyor. Kamu çalışanları da bayram ikramiyesi almalıdır. İktidardan beklentimiz sorunları acil çözmeleridir.”

 

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER