Perşembe, Mayıs 23, 2024
No menu items!
Ana SayfaÜlke GündemiTürkiye Raporu'nun "FETÖ'nün Siyasi Ayağı Kim?" Anketinin Sonuçları Şaşırttı

Türkiye Raporu’nun “FETÖ’nün Siyasi Ayağı Kim?” Anketinin Sonuçları Şaşırttı

Türkiye Raporu tarafından “FETÖ’nün Siyasi Ayağı Kim” adlı anketin sonuçları herkesi şaşırttı. İstanbul Ekonomi Araştırma tarafından her ay iki kere ülke çapında 12 ilde 1537 kişiyle yapılan çalışmanın sonuçlarını baz alan Türkiye Raporu’nun “FETÖ’nün Siyasi Ayağı Kim” adlı anketine katılan her 4 kişiden 3’ü yanıt vermemeyi tercih ederek “Fikrim yok” dedi.

Türkiye Raporu’nun “FETÖ’nün Siyasi Ayağı Kim?” Anketinin Sonuçları Şaşırttı

“FETÖ’nün Siyasi Ayağı Kim?” Anketinde En Çok Oy AKP’ye Gitti

Türkiye Raporu’nun “Sizce ‘FETÖ’nün siyasi ayağı kimdir” anketine katılanların yüzde 74,8’i yani her dört katılımcıdan üçü yanıt vermezken, katılımcıların yüzde 44.7’si “AKP” derken yüzde 16.7’si “CHP” dedi.

“Sizce ‘FETÖ’nün siyasi ayağı kimdir” sorusuna yanıt verenlerin yüzde 7.2’si “Kemal Kılıçdaroğlu” derken yüzde 9.5’inin “Recep Tayyip Erdoğan” dedi.. Yanıt verenlerin yüzde 8.6’sı ise bütün siyasi partiler içinde FETÖ unsurlarının bulunduğunu düşünüyor.

AKP ve MHP’lilerden CHP Yanıtı

Seçmen bazında anket değerlendirimi yapıldığında ise, AKP ve MHP seçmeninin en sık verdiği yanıt “CHP” olurken, AKP seçmeninin en sık verdiği ikinci yanıt “Kemal Kılıçdaroğlu” oldu. MHP seçmeni ise “HDP” yanıtını verdi. CHP, İYİ Parti ve HDP seçmenleri arasında ise soruya verilen en sık yanıt “AKP” olurken ikinci yanıt “Recep Tayyip Erdoğan” olarak öne çıktı.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER