Çarşamba, Mayıs 22, 2024
No menu items!
Ana SayfaÜlke GündemiTürkiye'de Sokağa Çıkma Yasağında Yaş Düzenlemesi Yapıldı.. "O" Yaştakiler Sokağa Çıkamayacak

Türkiye’de Sokağa Çıkma Yasağında Yaş Düzenlemesi Yapıldı.. “O” Yaştakiler Sokağa Çıkamayacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sokağa çıkma yasağında yeni yaş düzenlemesi yapıldığını duyurdu. 20 yaş altı ve 60 yaş üzere vatandaşların sokağa çıkması yasaklandı.

Sokağa Çıkma Yasağına Yeni Yaş Grupları mı Ekleniyor?

Erdoğan, “Ülkemizin tamamında daha önce 65 yaş üzerine uyguladığımız sokağa çıkma kısıtlamasını 20 yaş altı için de getirmektir. Gece yarısından itibaren 1 Ocak 2000 ve üstü tarihli doğumlular da tıpkı 65 yaş üstü gibi sokağa çıkamayacaktır. Bununla gençlerimizi de çocuklarımızı da ciddi manada kontrol altına, karantina altına almak durumundayız. Yani ’65 yaş üstü sıkıntıda da 20 yaş altı sıkıntıda değil’ diye elimizde böyle bir garanti yok.” dedi.

Erdoğan: Sadece Çalışma ve Temel İhtiyaç Malzemesi için Sokağa Çıkın

Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşların sadece çalışma ve temel ihtiyaç malzemelerini temin için sokağa çıkmasını, bunun dışında herkesin evinde kalmasını sağlamayı amaçladıklarını vurguladı.

65 Yaş Üstü Vatandaşların Sokağa Çıkması Yasaklanmıştı

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ilin valiliğine gönderilen “65 Yaş ve Üstü İle Kronik Rahatsızlığı Olanlara Sokağa Çıkma Yasağı Genelgesi”nde   65 yaş ve üzeri ile bağışıklık sistemi düşük, ve kronik akciğer hastalığı, astım, KOAH, kalp/damar hastalığı, böbrek, hipertansiyon ve karaciğer hastalığı olanlar ile bağışıklık sistemini bozan ilaçları kullanan vatandaşların ikametlerinden dışarı çıkmaları, açık alanlarda, parklarda dolaşmaları ve toplu ulaşım araçları ile seyahat etmeleri sınırlandırılarak sokağa çıkmaları yasaklanmıştı.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER