Perşembe, Mayıs 16, 2024
No menu items!
Ana SayfaÜlke GündemiTürkiye'deki 12 İlde 20 Yerleşim Yeri Karantinaya Alındı: 3'ü Hatay'da

Türkiye’deki 12 İlde 20 Yerleşim Yeri Karantinaya Alındı: 3’ü Hatay’da

Türkiye’de tüm dünyayı etkisi altına alan coronavirüs tedbirleri kapsamında toplam 12 ilde 20 yerleşim yerinin karantinaya alındığı açıklandı. Söz konusu yerleşim yerlerinden üçünün Hatay’da olduğu öğrenildi.

Türkiye’deki 12 İlde 20 Yerleşim Yeri Karantinaya Alındı: 3’ü Hatay’da

Hatay’da Karantinaya Alınan 3 Yerleşim Yeri Neresi 

Pozitif vakalar görülen, Kırıkhan’a bağlı Ceylanlı, Karamağara ve Yalangoz’da karantina uygulaması 20 Nisan’a kadar sürecek.

Yeni tip koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında; Ardahan, Çorum, Trabzon, Van, Gaziantep, Kastamonu, Bitlis, Manisa, Erzurum, Malatya, Gaziantep ve ilimiz Hatay’da olmak üzere, toplam 20 yerleşim birimi karantina altına alındı. İlimiz Kırıkhan ilçesinde, Hıfzıssıhha Kurul Kararı ile Ceylanlı, Karamağara, Yalangoz Mahalleleri 6 Nisan tarihinde karantinaya alındı. Belirtilen mahallelerde ikamet etmeyenlerin (kamu görevlileri ve kamu hizmeti yapanlar hariç) ilgili mahallelere girişlerine izin verilmiyor.

Türkiye’deki 12 İlde 20 Yerleşim Yeri Karantinaya Alındı: 3’ü Hatay’da

İlimiz Kırıkhan’a bağlı Karamağara ve Ceylanlı ile Yalangoz Mahallelerinde ikamet etmekte olan vatandaşların, mahallelerinden ayrılmalarına, doğum gibi acil haller dışında, sadece sağlık sebebiyle Aile Sağlığı Merkezlerindeki aile hekiminden ilgili birime sevk kağıdı almak suretiyle izin veriliyor.

Kırıkhan’da karantinaya alınan ve giriş-çıkışlara kapatılan Ceylanlı, Karamağara ve Yalangoz Mahallelerin girişinde Jandarma ekipleri kontrol noktası oluştururken, Hatay Büyükşehir Belediyesi ve Kırıkhan Belediyesi tarafından da dezenfekte çalışmaları yapıldı.

Etiketler: türkiye, türkiye haber, kırıkhan, kırıkhan haber, coronavirüscoronavirüs haber,

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER