Pazar, Nisan 28, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayTürkiye’nin dikkatini çekmeyi başardı

Türkiye’nin dikkatini çekmeyi başardı

 

 

 

35 yıllık resim ve heykel sanatçısı Semire Erdem Demirel, Mersin Yenişehir Belediyesi etkinlik alanında gerçekleşen fuarda eserleri ile büyüledi.

 

 

Semire Erdem Demirel, bugüne kadar yaptığı rölyef, heykel ve resim çalışmaları ile tüm Türkiye’nin dikkatini çekmeyi başarmıştı.

Türkiye’nin en büyük rölyef çalışmasını yapan Semire Erdem Demirel, 14 yaşındayken kaybettiği babasının anısına yaptığı çalışmayla başladığı resim ve heykel sanatına ilgi duyduğunu söyledi.

1,5 tonluk rölyef yaparak, rekor kırarak tarihe geçen ve sanat dünyasına damgasını vuran Semire Erdem Demirel, katıldığı Mersin Yenişehir Belediyesi etkinlik alanında sergilediği eserlerle de büyüledi.

Aynı zamanda gazi kızı olan Semire Erdem Demirel, gazetemize yaptığı açıklamada, “Yaşadığımız asrın felaketinin ardından Mersin Yenişehir Belediyesi ve Antakya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kooperatifi Başkanı Sabit Teksöz beyin açmış olduğu fuar, bizim için hem moral hem de depremzedelerin sesi olduk. Fuarın hazırlanmasında ve düzenlenmesinde emeği geçen Sabit Teksöz başkanımıza teşekkür ediyorum. Önemli bir etkinliğe imza atarak bizlerin sesi olmuştur” diye konuştu.

EN BÜYÜK DESTEKÇİM AİLEM

Semire Erdem Demirel, sanatını icra ederken en büyük desteği ailesinden gördüğünü belirterek, “Ailem her zaman benim yanımda oldu. Bugüne kadar sayısız sergi ve fuarlara katıldım. Hep ailemin destekleriyle, onların manevi gücü beni buralara getirdi. Heykel ve resim yapmayı çok seviyorum. 14 yaşından bu yana bende bir tutku oldu. Yaklaşık 35 yıldır sayısız heykel ve resim yaptım. Ama 1,5 tonluk rölyef çalışmam halen konuşuluyor ve sergileniyor. İşte bir sanatçının da en büyük mutluluğu eserinin sergilenmesidir, o yüzden gururluyum ve mutluyum” dedi.

 

 

YENİ ESERLERE İMZA ATACAĞIM

 

Sergi ve fuarlara katılarak kendini de geliştirdiğini ifade eden Semire Erdem Demirel, “Özellikle bu dönemde Hatay’ın sesini daha çok duyurabilmemiz için üretmemiz, yeni eserlere imza atmamız gerekiyor. Bunun için de çalışmaya devam etmek zorundayız” diye sözlerini tamamladı.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER