Perşembe, Nisan 25, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberTÜRMOB'dan Coronavirüs Tedbirleri Talebi

TÜRMOB’dan Coronavirüs Tedbirleri Talebi

Hatay Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odasının da aralarında bulunduğu Muhasebeci Odalarının merkezi kuruluşu TÜRMOB, tüm dünyayı etkisi altına alan coronavirüse karşı alınan tedbirler paketinde kendi meslek gruplarının da düşünülmesini talep etti.

TÜRMOB’dan Coronavirüs Tedbirleri Talebi

SMMMO ortak açıklamasında, tüm dünyada etkili olan ve binlerce insanın ölümüne yol açan koronavirüs tehlikesi dolayısıyla hükümete yönelik isteklerde bulunuldu.

“Vergisel Tepkileri Doğru Ancak Eksik Buluyoruz”

TÜRMOB Genel Başkanı Emre Kartal imzalı açıklamada “Koronavirüs pandemisi dolayısıyla içinde bulunduğumuz olağanüstü koşullarda uygulanmak üzere açıklanan Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi’nin sosyal ve ekonomik açıdan sağlayacağı faydaya inanıyor ve destekliyoruz. Bu kapsamda, ekonomik tedbirler arasında yer alan vergisel tedbirleri doğru ancak eksik buluyoruz. Ülkemizde riskin en yüksek seviyede hissedildiği bugünlerde tahsil edilecek tüm vergilerin hesaplanmasına temel oluşturan mali belgelerin sağlıklı şekilde toplanması, yerinde veya muhasebe bürolarında kayıt edilmesi ve beyannamelerin hazırlanması hem doğru değildir, hem de imkansızdır. Tehdit ortadan kalkana kadar evden çıkılmamasının en yetkili makamlar tarafından tavsiye edildiği ve işverenlerin dahi işyerine gitmekten çekindiği bir ortamda, mali müşavirler, yaşamları ve sorumlulukları arasında çaresiz bırakılmaktadır.”

Vergi İncelemelerinin Ertelenmeli

Bugün yalnızca kendimiz için değil, ailelerimiz, çalışanlarımız ve hizmet sunduğumuz bir milyona yakın insanın yaşam hakkının riske edilmemesi konusunda taleplerimizin dikkate alınmasını istiyoruz.
Bu nedenlerle;
-Mart ayı içerisinde verilmesi gereken (KDV1-2 Muhtasar, MUHSGK, Damga Vergisi, Turizm Katkı Payı, Ba-Bs, GEKAP vb.) tüm beyan ve bildirim sürelerinin ertelenmesini ve mücbir sebep halinin kabulünü,
-Aylık prim ve hizmet belgelerinin ertelenmesini,
-E-defter beratlarının yüklenme sürelerinin ertelenmesini,
-Vergi incelemelerinin ertelenmesini,
-Bu süreçte yaşanacak tahsilat sıkıntıları göz önüne alındığında iş dünyasına tanınan destekler kapsamına biz muhasebe meslek mensuplarının eklenmesini istiyoruz. Çok geç olmadan sesimize kulak verilmesini talep ediyoruz. Çünkü asıl olan, yaşam hakkıdır.”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER