Salı, Mayıs 21, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayTutuklu Teröristten Şok İtiraf! "IŞİD, Hatay Amanoslar'da Dağ Kadrosu Kurmayı Hedefliyordu"

Tutuklu Teröristten Şok İtiraf! “IŞİD, Hatay Amanoslar’da Dağ Kadrosu Kurmayı Hedefliyordu”

Tutuklu teröristin iddiasına göre, İŞİD Hatay’da Amanos dağlarında örgütlenme yeri olarak çiftlik yeri belirlediğini ileri sürdü. Güvenlik güçlerimizin başarılı operasyonları sonucunda örgütün üyeleri yakalandı ve bahsedilen çiftlik kurulamadı.

Tutuklu terörist: “IŞİD, Hatay Amanoslar’da dağ kadrosu kurmayı hedefliyordu!” dedi.

21 Haziran 2021’de Hatay sınırında tutuklanan DEAŞ’ın Türkiye sorumlusu Kasım Güler’in 74 sayfalık itirafları ortaya çıktı. Güler, terör örgütünün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu ve TV 8’in sahibi Acun Ilıcalı’ya yönelik saldırı planladığını ancak çeşitli nedenlerden dolayı bu eylemlerin gerçekleştirilemediğini söyledi.

Kasım Güler’in iddiasına göre, İŞİD Terör Örgütü, Suriye’deki topraklarını kaybetmesinden sonra Ebubekir El Bağdadi’nin öldürülmeden önce verdiği talimatla Türkiye’de örgütlenme kararı aldı. Bu kapsamda Hatay, Mersin, Adana ve Osmaniye’de “dağ projesi”nin uygulanması talimatı verildi. Örgütün “Dağ Projesi”, örgütün Türkiye yapılanmasını buralardaki dağ çiftlik evlerine taşıyarak “işleri” Türkiye’den yürütmek amacı taşıyordu. Örgütün “Türkiye Vilayeti Valiliği Ofisi”nin de Adana veya Osmaniye’deki kiralanacak çiftliğe taşınması düşünülüyordu.

Güler’in iddiasına göre, proje kapsamında Mersin, Adana, Osmaniye ve Hatay’da “Dağ Çiftlik Evi” olarak belirlenecek bir bölge eğitim alanı olarak da kullanılacaktı. Bunun için Mersin’e gömülen silahların Türkiye’deki örgüt mensupları tarafından alınarak özellikle Avrupa’dan gelen militanların kırsal alanda askeri eğitime alınmaları ve sonrasında tekrar ülkelerine dönerek gelecek talimat doğrultusunda eylem yapmaları planlandı.

Güler ifadesinde, örgütün yöneticilerinden Nusret Yılmaz döneminde çalışması yapılan ve “Dağ Projesi” adı verilen uygulamanın Mustafa Dokumacı’nın Türkiye sorumlusu olduğu dönemde hayata geçirildiğini aktardı. Hatay’da da örgütlenme yeri olarak Amanos Dağları belirlendi. Güler, bu süreçte görevlendirilen bazı örgüt üyelerinin yakalandığını, bu nedenle çiftliklerin kurulamadığını iddia etti.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER