Pazartesi, Mayıs 13, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenel“ÜÇ FİDANIN DEVRİMCİ DÜŞÜNCELERİNİ YÜREĞİMİZDE,BİLİNCİMİZDE,YAŞATIYORUZ”

“ÜÇ FİDANIN DEVRİMCİ DÜŞÜNCELERİNİ YÜREĞİMİZDE,BİLİNCİMİZDE,YAŞATIYORUZ”

 

 

 

CHP İskenderun ilce örgütü Deniz  Gezmiş Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın 6 Mayıs 1972’de idam edilişlerinin 46.yıl dönümü nedeniyle bir anma programı gerçekleştirdi.

Anma programında bir konuşma yapan CHP genclik kolları başkanı Hürşit  Mursaloğlu” Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan ülkesini seven insanlardı. Bu uğurda ölümü göze almışlardı. İdam sehpasında taburelerini kendileri tekmeleyecek kadar cesurdular” dedi

 

Mursaloğlu’nun konüşması şöyle:

“Deniz  Gezmiş Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın 6 Mayıs 1972’de idam edilişlerinin 46.yıl dönümlerinde onları saygıyla anıyoruz. O günden bugüne kadar geçen süre içinde, Deniz Gezmiş ve arkadaşları unutulmak bir yana, onurlu bir kuşağın gurur duyulan isimleri haline geldiler.Türkiye‘nin bugün içinde bulunduğu bu durum ve bunun karşısındaki çaresizlik,bu sürece daha en başında direnen devrimci gençlik hareketini ve onun önderlerini daha da değerli kılmaktadır.CHP Gençlik Kolları olarak 6 Mayıs 1972’de darağaçlarında bile ‘Tam Bağımsız Türkiye’ diye haykıran üç fidanın devrimci düşüncelerini ilk gün sıcaklığında yüreğimizde,bilincimizde,yaşatıyoruz.Bundan sonra da yaşatacağız. Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan ülkesini seven insanlardı. Bu uğurda ölümü göze almışlardı. İdam sehpasında taburelerini kendileri tekmeleyecek kadar cesurdular.

Asıldılar… O gün 6.filoyu kıble tutup şükreden günümüz iktidar milletvekilleri, meclis başkanlar ve bakanların şimdilerde Ülkemizi getirdikleri durumu hep birlikte görüyoruz. Onları asanların beslendiği siyasi kulvar ise sürekli kırmızı bültenle aranan devlet adamları üretti. DGM dosyaları, İnterpol bültenleri, bankaların boşalmış kasaları, kendi ülkesini soyan ihaleler arasında ölüyorlar.

Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan her 6 Mayıs’ta yeniden doğuyor. Bugün de bir doğum günü… Bugün günlerden 6 Mayıs, bugün günlerden Deniz, Yusuf, Hüseyin.”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER