Perşembe, Mayıs 16, 2024
No menu items!
Ana SayfaÜlke GündemiÜcretsiz İzne Ayrılanlar için Nakdi Ücret Desteği Başvuruları Başladı.. Şartları Neler?

Ücretsiz İzne Ayrılanlar için Nakdi Ücret Desteği Başvuruları Başladı.. Şartları Neler?

Aile, Çalışma Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, ücretsiz izne ayrılan vatandaşlara aylık 1.177 TL gelir desteği sağlayacak olan Nakdi Ücret Desteği başvuru sisteminin açıldığını duyurdu. Nakdi Ücret Desteği başvuru şartları neler?

Nakdi Ücret Desteğinden Kimler Faydalanır?

Bakan Zehra Zümrüt Selçuk’un açıkladığı Nakdi Ücret Desteği uygulamasından, bu dönemde ücretsiz izne çıkarılan tüm çalışanlar yararlanabilecek.

Koronavirüsle mücadele önlemleri kapsamında açıklanan destek paketindeki bir diğer madde olan Kısa Çalışma Ödeneğinden yararlanamayan ve gelir kaybı yaşayan işçiler de Nakit Ücret Desteğinden yararlanabilecek. 15 Mart 2020 tarihinden sonra işten çıkarılmasına rağmen işsizlik ödeneği imkanından yararlanamayan vatandaşlar da Nakdi Ücret Desteği alabilecek. Bu kişilerin ayrıca bir başvuru yapmasına gerek olmayacak. Ancak, 15 Mart 2020 tarihiden sonra iş akdi feshedildiği için işsiz kalmış olanların öncelikle mutlaka https://esube.iskur.gov.tr adresinden işsizlik ödeneği için başvuru yapmaları gerekiyor.

Bunlarla birlikte yukarıdaki kriterlere uyan ancak yaşlılık aylığı alan kişiler desteklerden yararlanamıyor.

Ücretsiz İzne Ayrılanların Ödeme Almak için Başvuru Adresi 

22 Nisan 2020 tarihi itibariyle kullanıma açılan Nakdi Ücret Desteği başvurusu için işverenlerin, https://uyg.sgk.gov.tr/IsverenSistemi/ adresi üzerinden “Covid-19 Ücretsiz İzin” başlığını seçerek başvuruda bulunması gerekiyor. Başvuruların, ücretsiz iznin verildiği her bir ay için ayrı olmak üzere, iznin verildiği ayı takip eden ayın 3’üne kadar yapılabiliyor. İşveren tarafından yapılması gereken başvuru dışında, çalışan kişilerin ayrıca bir başvuru yapmasına gerek olmadığını da Bakan Selçuk açıkladı.

Ücretsiz İzne Ayrılanların Ödemeleri Ne Zaman Yapılacak?

Koronavirüsle mücadele önlemleri kapsamında devreye alınan uygulamalardan biri olan Nakdi Ücret Desteği, ücretsiz izne ayrılan işçiler ile 15 Mart sonrasında işsiz kalan ve işsizlik ödeneğinden yararlanamayan kişilere Türkiye İş Kurumu tarafından ilgili dönemi izleyen ayın sekizinden itibaren ödenecek. Destek paketi kapsamında belirlenen ödeme tutarı olan 1.177 TL’nin, kişilerin işsiz kaldığı ya da ücretsiz izinde olduğu süre boyunca her ay için ödenmesi planlanıyor.

Bakan Selçuk ek olarak, Nakdi Ücret Desteği almış olan çalışanların ve onların bakmakla sorumlu oldukları eş ve çocuk gibi aile bireylerinin, bu süreç içerisinde Genel Sağlık Sigortalı olarak sayılacağını, bununla ilgili ödenmesi gereken sigorta primlerinin ise İşsizlik Fonu bünyesinden karşılanacağını da bildirdi.

etiketler: Nakdi Ücret Desteği, nakdi ücret desteği başvuru

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER