Cuma, Mayıs 24, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayUKOME toplantısı gerçekleştirildi

UKOME toplantısı gerçekleştirildi

Hatay Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Ocak ayı toplantısı Hatay Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Nihat Tazearslan başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda 22 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.

Toplantıda, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi kapsamında Antakya’da yapımına başlanılan yerinde kentsel dönüşüm projesinin imalat alanlarında vatandaşın güvenliğinin sağlanması, iş sağlığı güvenini arttırmak ve kazı metotlarının uygulanabilmesi amacıyla Gündüz, Adnan Menderes ve Cumhuriyet Caddesi’nin trafiğe kapatılması kararı alındı.

Depremden sonra yaşanan nüfus hareketliliği nedeniyle Antakya-Arsuz arasındaki toplu taşıma hizmetinin yılın her günü sürekli ve transit olarak sağlanması gerektiği için, bu hatta yeni güzergah açılması ve açılan hatta çalışacak ticari plakalar ile ilgili 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’na göre ihale edilmesine karar verildi,

Ayrıca Reyhanlı ilçesi Şehit Yusuf Süral Caddesi ile Oğulcan Tuna Caddesi kesişiminde, trafik akışını düzenlemek ve olası trafik kazalarını en aza indirmek adına trafik düzenlemesi ve geometrik düzenleme yapılması kararlaştırıldı.

Toplu taşıma, ticari taksi ve okul servis araçları için, 2024 yılında kullanılmak üzere ücret tarifesinde artış yapılarak güncelleme yapılmasına da karar verildi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER