Pazartesi, Haziran 17, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelULAŞIM MASTER PLANI OLMADAN ALT GEÇİT YAPILAMAZ

ULAŞIM MASTER PLANI OLMADAN ALT GEÇİT YAPILAMAZ

İmar hukuku konusundaki hassasiyeti ve Actığı imar davaaları ile tanınan mimar ercüment kimyol HBB tarafından yakın geçmişte ihale edilen Pac meydanı ile Mete aslan Bulvarı arasında yapılacak Alt gecit projesinin yasalara aykırı olduğunu iddia etti
“Alt gecit 1/5000 olcekli Nazim imar plani ile 1/1000 olcekli uygulama imar planlarinda bulunmadigindan tapilan ihale hukuksuzdur”diyen Kimyon açıklamasının devamında şunları dile getirdi:
“Hatay buyuksehir belediyesi Ulasim Daire Baskanligi tarafindan ihalesi yapilan iskenderun ilcesi E-91 karayolu ismet inonu meydani ust gecit Tayfur Sokmen bulvari kavsaklarini kapsayan alt gecit insaati 4734 sayili ihale kanununa aykiri yapilmistir.
4734 sayili kamu ihale kanunun 62/c maddesinde imar planlari yapilmayan islerin ihale edilemeyecegi acikca ifade edilmektedir.bu nedenle ihale yapilmasi imkansizdir.Bu ihale ile en az 100 trilyon + Kdv kamu kaynagi usulsuz bir sekilde kullanilamaz.
Hatay buyuksehir belediyesinin ulasim plani yoktur. Yapilan yatirimlar bilimsel calismalar olmadan ulasim sorununa nasil katki verecegi belli olmayan bir alt gecit yapimi hic bir idari organ kararina dayanmamaktadir.
Alt gecit yapimi yandas sirketlere verilerek rant yaratilmistie. Alt gecit yapimi sehircilik ve planlama ilkelerine aykiridir.
En az 120Trilyona mal olacak alt gecit yapimi ile kent ivi trafik sorunu cozulemeyecektir.
Alt gecit yapimi sirasinda kent ici trafik uygulamasi halk ile paylasilmamistir. Kent merkezindeki ulasim cokecek ve ozellikle kent merkezindeki isyerlerinin ekonomisi cokecektir.
Yukardaki gerekcelerle alt gecit yapim isi Kamu yararina aykiridir.
sozlesmenin imzalanmasi halinde Bu ihalenin iptali icin dava acilmak zorunda kalinacaktir.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER