Pazar, Mayıs 19, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelÜLKE ÇIKARLARI BUNU GEREKTİRİYOR

ÜLKE ÇIKARLARI BUNU GEREKTİRİYOR

Başkanlığını Antakyalı işadamı Mehmet Kılıçlar’ın üstlendiği, kısa adı DASİDEF olan Doğu Akdeniz Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu, bir açıklama ile hükümet oluşumu çalışmalarını hızlandırılarak sonuçlandırılmasını istedi.

DASİDEF Yönetimi adına Başkan Mehmet Kılıçlar imzalı açıklama şöyle:
“7 Haziran 2015 tarihinde yapılan genel seçimlerin sonucunda, oy kullanan seçmenin %95’nin temsil edildiği güçlü bir Meclis olanağına kavuşuldu. Halkımız, tercihini, ülkenin tek bir parti yerine; koalisyon hükümeti tarafından yönetilebileceği bir Meclisten yana yapmıştı. Seçimlerden bugüne 50 gün geçmiş olmasına rağmen, taraflar ne yazık ki halen halkın vize verdiği yapıda bir hükümet oluşturmayı başaramamıştır. Yapılan koalisyon çalışmaları, ülkemizin acilen çözüm bekleyen ve süreç uzadıkça daha da ağırlaşan siyasi ve ekonomik sorunlarının aciliyetine paralel bir görünüm vermemektedir.
Tarafların, koalisyon oluşumunda daha çok erken seçim hesaplarını ön planda tuttuğu görünümü, halkın geleceğe dönük beklentilerini karamsarlığa sokmaktadır. Ülke yönetiminin geleceğindeki belirsizlik, ekonomiyi durma noktasına getirmiş, siyasi çözüm bekleyen iç ve dış sorunlar daha da ağırlaşmaya ve de maliyetleri ülkenin kaldıramayacağı bir şekil almaya doğru yönlenmiştir. Ülkenin ekonomik ve siyasi acil çözüm bekleyen sorunlarına cevap verecek, halkın beklentilerini karşılayacak bir koalisyonun taraflarca, ülke menfaatlerini her şeyin önünde tutarak, vakit kaybetmeden oluşturulması, 2015 yılını kaybettirecek yeniden bir seçim macerasına gidilmesine olanak verilmemesi, halkımızdaki olumsuz algıyı ortadan kaldıracaktır. Halkımız, koalisyonun acilen oluşturulması halinde geleceğe dair oluşan karamsar algının ortadan kalkacağı ve tarafların beklentiyi karşılayacağı hususunda inancını korumaktadır.
Kısa zamanda kurulacak koalisyonun şimdiden ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını dileriz.”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER