Cuma, Mart 29, 2024
No menu items!
Ana SayfaEkonomiÜlke topraklarının yabancı sermayeye satılmasına karşıyız

Ülke topraklarının yabancı sermayeye satılmasına karşıyız


CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, ülkemizde yabancılara mülk satışına karşı olduğunu bildirdi.
Yazılı bir açıklama yapan Milletvekili Serkan Topal, ülke topraklarının ne kadarının hangi amaçla yabancılara satıldığının bilinmediğini belirterek, “Türkiye’nin verimli topraklarının yabancı sermayeye satılmasına karşıyız” dedi.
Topal, parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, yabancıların Türkiye’ye gelerek mülk edinmesine karşı olmadıklarını, ancak Türkiye’nin verimli topraklarının yabancı şirketlere ve yabancı sermayeye satılmasına tepki gösterdiklerini belirtti.
TBMM’de konu ile ilgili bir basın açıklaması yapan Serkan Topal, şu görüşleri dile getirdi:
“Bildiğiniz üzere, her ülkenin, her milletin toprak ve bayrak anlayışı farklıdır. Bizim milletimiz, toprak ve bayrak konusunda oldukça hassastır. Toprağa canımız, bayrağa kanımız olarak bakarız. Bu yüzdendir ki, bir avuç vatan toprağı uğruna binlerce Şehit vermişiz ve halen de vermeye devam ediyoruz. Bizim milletimizin algısında, vatan toprağının parayla ölçülebilir bir değeri yoktur. Çünkü her karışında Şehitlerin kanı, milyonların canı vardır. Bu nedenledir ki, toprağımızı, verdiğimiz Şehitlerimizin canı gibi değerlendirir, öyle görürüz. Yani vatan toprağı, bizim için kutsaldır.
Öncelikle şunu belirteyim ki, bizler, yabancıların ülkemize gelip bizimle birlikte yaşamasına, tatil beldelerinde yazlık mülkler edinmesine karşı değiliz. Bugüne kadar ülkemizde yaşayan, bizlerle komşuluk yapan her insana saygı gösterdik. Yani buradan bir yabancı düşmanlığı çıkarılmamasını özellikle vurgulamak isterim. Bizim karşı olduğumuz, ülkemizin verimli topraklarının, özellikle toprak diyorum, yabancı şirketlere ve yabancı sermayeye satılmasıdır.”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER