Çarşamba, Mayıs 8, 2024
No menu items!
Ana Sayfaİskenderun Haber“Ülkedeki Fabrikalar 60 Milyar Dolara Tek Tek Satılırken Neredeydiler?”

“Ülkedeki Fabrikalar 60 Milyar Dolara Tek Tek Satılırken Neredeydiler?”

 

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, HRT Akdeniz’de Can Çapar’ın sunduğu “Yeni Bir Gün” programının canlı yayın konuğu oldu.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başkan Savaş, kent gündemini değerlendirdi.

Programda Hatay da Yapılan yatırımlar ve hizmetlerle ilgili bilgiler veren Başkan Savaş daha sonra Antakya eski otogarın satışı ile ilgili iktidar partisinden genle eletirleri yanıtladı

 “İktidar Mensupları Önce Aynaya Bakacak”

 

Eski otogar satışı ile ilgili eleştirilere de yanıt veren Başkan Savaş, ‘İktidar mensupları önce aynaya bakacak. Ben kentsel dönüşüm yapmak için üç yerde çalıştım, bir Armutlu ve çevresi, ikincisi 107 dönümlük otogar, eski sanayi sitesi ve hal, üçüncüsü ise Bağrıyanık’ın bütünü. Çevre ve şehircilik bakanlığı Armutlu’nun ekonomik anlamda olmayacağını ama diğer ikisinin olacağını söyledi. Öncelik dağ bandında, çünkü Kurtuluş Caddesi’ni trafiğe kapatmak ve eski hüviyetine büründürmek istiyoruz. Kurtuluş ve İzmir Caddeleri arasında iki paralel cadde açmak istiyoruz. Bunu yaparsak Kurtuluş Caddesi’ni yayalaştırma şansımız artar. Bununla ilgili bakanlıkla ve eski Bakan Mehmet Özhaseki ile defalarca görüştüm. Ancak 3 yıldır bizi bekletiyorlar” dedi.

Eski otogar alanında yapılacak çalışmanın 14 ayda tamamlanabileceğini ifade eden Başkan Savaş, “Buradaki amacımız bir otel ve iş yeri açmak. Çünkü ihtiyacımız olan şeyler bunlar. Ayrıca esnafımızın sıhhi şartlarda iş yerlerinin olmasını ve vatandaşlarımız ile şehrimize gelecek turistlere hizmet etmesini sağlamak. Ancak esnaf odası başkanı esnafın şartlarının iyileştirilmesini konuşmak yerine iktidar temsilcisi gibi davranıyor” diyerek oda başkanının objektif davranmadığını ifade etti.

Eski otogar alanındaki iş yerlerinde kiracı olan esnaflarla ilgili de açıklamalarda bulunan Başkan Savaş, “Esnafımızın gönlü rahat olsun. Onları mağdur edecek bir şey yapmıyoruz” dedi.

 

 

Eski otogar alanının “Sattırmayız” diyen iktidar partisinin il temsilcilerine de ayrı parantez açan Lütfü Savaş, “Arkadaşlar burayı “Sattırmayız” diyor ancak ülkedeki fabrikalar 60 milyar dolara tek tek satılırken neredeydiler? Bunları Cumhuriyet Halk Partisi satmadı. En son tank palet fabrikamız satıldı. Tamamen milli olması gereken kurumumuz yabancılara satıldı. 40 milyar dolar da Suriyeliler için harcandı. 100 milyar dolara binlerce fabrika açılırdı. İşsizlik bitmiş olurdu. Her 3 kişiden 1’i işsiz. Onun için kim ne koşuyorsa iyi düşünerek konuşmalı” dedi.

Başkan Savaş, 2021 yılında gerçekleşecek EXPO ve hazırlıkları ile ilgili de düşüncelerini paylaştı. EXPO alanında Uğur Mumcu alanında çıkan şapelleri ve tarihi eserleri sergileyeceklerini belirten Başkan Savaş, “Bununla birlikte zengin bitki çeşitliliğimizi ve floramızı sergileyeceğiz. Mutfak kuracağız. Amfi tiyatro ve kültür merkezi olacak. Sadece 6 aylık değil ömürlük olarak şehrimize hizmet edecek. Bununla birlikte kooperatif kuracağız. Bir tane Türkiye çapında marketler zinciriyle anlaşıyoruz. Tıbbi aromatik bitkiler, çiçekçilik, fidancılık ve yöresel ürünlerimizin markalaşması için hemşehrimize yardımcı olacağız” diyerek bunun başararak üreticiye katkı sağlayacaklarını ifade etti.

 

 

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER