Pazartesi, Nisan 29, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberUlusal Antikya Sanat Buluşması, 24 Sanatçıyı Bir Araya Getirdi

Ulusal Antikya Sanat Buluşması, 24 Sanatçıyı Bir Araya Getirdi

Primemall Antakya’da gerçekleşen Ulusal Antikya Sanat Buluşması’nda 24 sanatçı 30 yakın eserle boy gösterdi. Hatay, kendine  özgü kültürü ve eserleriyle ayakta durmaya devam ediyor. Antakya‘da Hatay’ın özgün ressamları Ali İrgin, Selmani Baki Kocaispir ve Ünal Kuş küratörlüğünde Türkiye’nin farklı illerinde çalışmalarını yürüten yirmi dört sanatçının eserleri bir araya geldi.

Ulusal Antikya Sanat Buluşması, 24 Sanatçıyı Bir Araya Getirdi

Otuza yakın eserle yirmi dört sanatçı katılım gösterdiği galeri, açıldığı saat itibariyle yoğun ilgiyle karşılandı.

Sanat galerisini organize eden Ali İrgin, Selmani Baki Kocaispir ve Ünal Kuş; “Hataylılara, eserlerdeki özgünlüğün nasıl işlendiğini göstermek istediklerini belirterek kentteki bu tarz çalışmaların artması için çabaladıklarını” dile getirdi.

Ulusal Antikya Sanat Buluşması’ndaki Sanatçılar

Ulusal Antikya Sanat Buluşması’na katkı veren ve eserleri sergilenen galeride Ahmet Yılmaz, Ali İrgin, Barış Sarıbaş, Burak  Erdim, Cüneyt Kurt, Derya Yıldız, Ekrem Kahraman, Harun Kaya, Ilgın Erdem, Kadir Şişginoğlu, Mehmet Babat, Musa Hatan, Mustafa
Özbakır, Nevres Akın, Nini Önözden, Nuri Yavuz, Özgür Eryılmaz, Öznur Aksoy, Pınar Kanber, Raşit Altun, Rugül Serbest, Seher  Kurt, Selmani Baki Kocaispir ve Ünal Kuş yer aldı.

Popüler Sanatçıların Antakya’ya Gelmesi Büyük Şans

Ulusal Antikya Sanat Buluşması’na ilişkin konuşan Ünal Kuş, “Etkinliklerimize ilk Güney Rüzgarı’yla başladık. Daha sonra yaz aylarında büyükşehir belediyesinin sponsorluğuyla Antakya Resim Çalıştayı yaptık. Geçen hafta da Hataylı sanatçılardan oluşan amatör, profesyonel ve akademisyenleri bir araya getirdik. Biz üç arkadaş birlikte Antakya’da birtakım sanatsal etkinlikleri organize etmek için çaba gösteriyoruz. Burada hem güzel sanatlar öğrencilerinin eserlerini hem de bizim resimlerimizi sergileyebileceğimiz bir mekan oluşturmaya çalışıyoruz. Sanat konusunda yıllarca emek vermiş ama bir araya gelememiş sanatçılarımızı buluşturarak bir uzlaşı ortamı yaratmayı gözetiyoruz. Bu konuda da başarı olduğumuzu söyleyebiliriz. Ekrem Kahraman, Raşit Altun, Nevres Akın, Mustafa Özbakır gibi Türkiye’nin popüler sanatçılarının Antakya’ya gelmesi bizim için büyük bir şans. Bu tarz buluşmalar Antakya insanının günümüz sanatçılarından örnekler görmesi
açısından önem taşıyor” dedi.

Selmani Baki Kocaispir, “Ankara, İstanbul, Eskişehir, Aydın, Adana, Elazığ, Trabzon gibi birçok şehirden yaklaşık 24 tane sanatçının eseri burada. Şu an ulusal anlamda özgün sanatçıların eserleri bu galeride sergileniyor. Sanatseverler galeriyi gezsinler ve gerçek sanat eserlerini görsünler. Üçümüz kentimize destek vermek için çalışmalar yürütüyoruz. Hatay için iyi olacak” açıklamasında bulundu.

Ulusal Antikya Sanat Buluşması, 24 Sanatçıyı Bir Araya Getirdi

Hatay Sanat Alanında Daha Aktif Bir Şehir Olacak

Hataylıların sanata ilgili olduklarını ancak mekan sıkıntılarından dolayı resim galerilerini yaygınlaştıramadıklarını belirten Ali İrgin, eksikliklerin giderilmesiyle Hatay’ın sanat alanında daha aktif bir şehir olacağını dile getirdi.

İrgin, “Usta ressamları bir araya getirerek Antakya’daki sanat piyasasını canlandırmak ve bu anlamda şehirde hareketlilik sağlamayı amaçlıyoruz. Ama ne yazık ki bu konuda en büyük sıkıntılarımızdan birisi sanat galerisinin olmayışı. Aslında ilçe  belediyelerinin, büyükşehir belediyesinin veya İl Kültür Müdürlüğünün her birinin kendi bünyesinde yer alan bir sanat galerisinin olması gerekirdi. Mekanın olmayışı ister istemez yapacağımız etkinlikleri etkileyerek sekteye uğratıyor. Devamlılığı olan birçok çalışmada Türkiye’nin farklı noktalarından usta isimler getirme durumumuz var. Ama mekan eksikliğinden
bu yapamıyoruz. Hatay; sanata ilgili, sanatsal ve kültürel altyapısı güçlü bir şehir. Galerileri çok rahat bir şekilde yayarak halkı sanat konusunda bilinçlendirebiliriz. Tabi ki bu tek başına mümkün değil. Önemli olan bu tarz etkinliklerin yapılabileceği ortamları genişletmek ve çoğaltmak. Umarım yöneticiler, yetkiyi elinde bulunduranlar bu konuya biraz eğilip
sanata biraz destek verirler” sözlerini bildirdi.

Ulusal Antikya Sanat Buluşması, 24 Sanatçıyı Bir Araya Getirdi

Antikya Sanat Buluşması’na katılım gösteren Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Başkanı Prof. Dr. Cüneyt Kurt, Hatay’daki sanatçı ve sanatçı adaylarına galeri kazandırma çabalarından dolayı küratörleri tebrik etti.

Primemall Antakya’da organize edilen sanat galerisi sanatseverler tarafından 18-24 Ocak tarihleri boyunca ziyarete edilebilecek.

Diğer güncel İskenderun haberleri içinİskenderun Haber
Diğer güncel Hatay haberleri için:Hatay Haber

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER