Perşembe, Mayıs 2, 2024
No menu items!
Ana SayfaEkonomiUlusal Marketler Küçük Kırtasiyeci Esnafını Boğma Noktasında

Ulusal Marketler Küçük Kırtasiyeci Esnafını Boğma Noktasında

Rekabet için yüzde 20 indirim yaptık
Antakya Kırtasiyeciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Önal, Antakya halkının Antakyalı kırtasiyecilere sahip çıkmaya çağırdı.

Antakya Kırtasiyeciler Derneği Başkanı Atilla Önal, Antakya Gazeteciler cemiyetinde düzenlediği basın toplantısında,

ulusal marketlerin, kırtasiyeci esnafını boğulma noktasına getirdiğini iddia etti.

Atila Önal yaptığı açıklamada, Antakya halkından destek beklediğini vurgulayarak konuşmasına şu sözlerle başladı; “ “Değerli basın mensupları sözlerime başlarken ilk olarak 3 gün önce Güneydoğu’da şehit olan hemşehrimiz Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Uçar kardeşimize Allah’tan rahmet diliyorum. Bildiğiniz üzere çok yakın bir gelecekte Hatay’da ve Türkiye’ de anaokulu, ilköğretim ve lisede öğrenim görecek öğrenciler için okulun açılma günleri çok yakındır. Bu vesileyle bizlerde Antakya Kırtasiyeciler Derneği olarak Antakya halkına bu meşakkatli ekonominin zor olduğu günlerde faydalı olma noktasında bir takım girişimlerde bulunduk. Bunu bütün Antakya kamuoyununda bilmesi anlamında bu basın açıklamasını yapma durumundayız. Bildiğiniz üzere mahalle kırtasiyecisi devletine, milletine bağlıdır. Kırtasiyeleri7/24 hizmet veren, mahallenin çocuklarına yeri geldiğinde anne babalık yapan, çocuklara harçlığı olmadığı günler köşe başındaki kırtasiyeden harçlığını alabilen bir yapı meydana getirdik. Ama maalesef süpermarketler, ulusal marketler küçük kırtasiyeci esnafını boğma noktasında büyük çalışmalar yapmakta. Buradan bütün Antakya kamuoyuna şu mesajı vermek istiyorum. Sadece bir gün değil 365 gün size hizmet veren köşe başındaki kırtasiyeci esnafını destekleyin. Çünkü o esnaf hem evine ekmek götürmekte hem de yanında çalışan insanlarında ailelerine ekmek götürmesini sağlamaktadır. Kazandıkları para Antakya’da kalıyor, oysaki büyük marketler paralarını akşam saatlerinde EFT ile İstanbul, Ankara veya İzmir’deki genel merkezlerine gönderiyorlar.

Bu noktada biz dernek olarak öğrencilerimizin ekonomik durumunu göz önünde bulundurarak yaklaşık yüzde 20 indirim yapma kararı aldık. Okul çantalarında yüzde 25 indirim yapma kararı aldık. Çünkü ülkemiz zor günlerden geçmekte bizde çorbada tuzumuz olsun hesabını yaparak bu durumlara geldik. Ancak Antakya’da kazanıp aynı gün EFT ile hesaplarını İstanbul’a, Ankara’ya,İzmir’e aktaran ulusal bazdaki bütün süpermarketlere de şuandan itibaren savaş açıyoruz.

Değerli hemşehrilerim sizin hassasiyetinizi çok iyi anlıyoruz. Ve Antakya kırtasiyeci esnafına Antakyalıların sahip çıkmasını bekliyoruz. Çünkü biz netice itibariyle burada yaşıyoruz iyi günümüzde, kötü günümüzde burada olacak. Ulusal marketlerin yaptığı gibi değil. Sevgili hemşehrilerim fiyat politikasında önemli ölçüde indirim kararı aldık dedik. Bunu ne için yaptık? Bir yıldır emperyalist ülkelerin Türkiye üzerinde, Hatay üzerinde ekonomik manipülasyonları oldu. Bu ülkeyi uçuruma götürme noktasında bir takım girişimleri var. Biz bu girişimlere karınca misali kendi derneğimiz olarak dur deme noktasında bu indirimleri devam ettireceğiz ve bu indirimlerin denetimini de bizzat yönetim kurulu üyeleri olarak tüm esnafımızı denetleyerek yapacağız. 2019-2020 Eğitim ve Öğretim yılının öncelikle Antakya’mıza, Hatay’ımıza ve Türkiye’mizehayırlı uğurlu olmasını rabbimden niyaz ediyorum. Okuyan ve eğitimi yüksek olan hiçbir toplum çökertilemez. Oyunlara gelmemek için hepimizin elini taşın altına koyma vakti gelmiştir. Hepimiz vatanını, milletini seven insanlarız. Eğitim, eğitim, eğitim diyoruz ve tümöğrencilerimize de başarılar diliyoruz. Bize bu fırsatı verdiği için öncelikle Antakya Gazeteciler CemiyetBaşkanıAhmetAbdullahoğlu’na ve diğer basın mensuplarına tüm yönetim kurulu adına teşekkür ediyoruz. Tüm Antakya halkına da huzur, barış ve kardeşlik diliyorum.”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER