Pazar, Mayıs 5, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenel"Uluslararası camiayı Teröre karşı ortak duruş sergilemeye davet ediyoruz"

“Uluslararası camiayı Teröre karşı ortak duruş sergilemeye davet ediyoruz”


Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hısarcıklıoğlu, Zeytin Dalı Harekatı konusunda tüm uluslararası camiayı, konuyu saptırmayı bırakıp teröre karşı net ve ortak duruş sergilemeye davet ettiklerini belirterek, “Yurt dışındaki muhataplarımızla temas edip oradaki haklılığımızı iletiyoruz” dedi.

TOBB, Tesk, Türk-İş, Hak-İş, Memur-Sen, Türkiye Kamu-Sen, TİSK, TÜMSİAD ve TÜRKONFED başkan ve temsilcilerinden oluşan heyet, Afrin’deki PKK/PYD-YPG saldırıları nedeniyle ilk olarak Kilis’te hayatını kaybedenlerin ailelerine taziyeye gitti.

Daha sonra esnaf ziyaretiyle gezisini sürdüren heyet, Kırıkhan ilçesinde kaymakamlık ve AFAD çalışmasında şehit olan TEDAŞ çalışanı Şahin Elitaş’ın ailesine taziyeye gitti.

Heyet daha sonra Reyhanlı Kaymakamı Fatih Çobanoğlu’nu makamında ziyaret ederek ilçeye yapılan roket saldırıları nedeniyle geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Daha sonra basın açıklaması yapan TOBB Başkanı Rifat Hısarcıklıoğlu, son dönemlerde Suriye’ye komşu şehirlerin büyük bir sorumluluk üstlendiklerine dikkat çekerek, “Reyhanlı’nın 92 bin nüfusu var. Misafir ettiği Suriyeli sayısı ise 125 bin. Reyhanlı kendi nüfusundan daha fazla misafiri ağırlamaktadır. Hatay’a baktığımızda bu rakam 390 bin. Dünyanın hiçbir yerinde bunun bir başka örneğini göremezsiniz” dedi.

Dünyanın Reyhanlı ve Hatay’dan alacağı büyük bir insanlık dersi olduğuna vurgu yapan Hısarcıklıoğlu, “Bu şehir Suriye terörünün bedelini ödedi. Allah’ın izniyle Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yürüttüğü operasyonla bu terörün belini kıracağız. Aynı medeniyetin ve kültürün mensubu olan bizlerin arasındaki kardeşlik ve komşuluk hukukunu kimse yok edemez, kimse aramıza fitne ve fesat sokamaz, bizi birbirimize düşman edemez. Türkiye sivil toplumu ve iş dünyası olarak devletimizin ve milletimizin yanındayız.
Tum uluslararası camiayı da konuyu saptırmayı bırakıp teröre karşı net ve ortak duruş sergilemeye davet ediyoruz.
Yurt dışındaki muhataplarımızla temas edip oradaki haklılığımızı iletiyoruz” şeklinde konuştu.

Hisarcıklıoğlu ve beraberindeki heyet daha sonra Cilvegözü Sınır Kapısı’nda incelemelerde bulunup yetkililerden bilgi aldı.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER