Perşembe, Mart 28, 2024
No menu items!
Ana SayfaAntakya"Un Fiyatları Arttı, Ekmek Fiyatı Aynı"

“Un Fiyatları Arttı, Ekmek Fiyatı Aynı”

HESOB Başkanı, fabrikalardan fırıncılara uygun fiyatla un vermelerini istedi.

Dövizdeki dalgalanma ve yağmur gibi akan zamlardan nasibini alan un fiyatındaki ani yükselme, fırıncı esnafını zorda bıraktı. Fırıncılar, zararına çalıştıklarını, mevcut fiyatla üretim yapamayacaklarını söylüyor.

Yaşanan duruma Hatay Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (HESOB) ile Antakya Fırıncılar Odası da müdahil oldu. Fırıncılar odası, ekmek gramajı ile fiyatının yeniden düzenlenmesini istiyor. Esnaf Odaları Birliği ise fırıncıların mağduriyetini anlamakla birlikte, un fabrikalarından üretim yapmalarını ve uygun fiyatla fırıncılara vermelerini istiyor. HESOB Başkanı Kadir Teksöz, un fabrikalarına yönelik mesajında şöyle dedi:

“Hatay’da, devletimizin sağladığı imkanlarla Toprak Mahsulleri Ofisi ile anlaşma yaparak ucuza buğday alan un fabrikaları, çeşitli bahaneleri bırakıp, biran önce fırıncı esnafımıza 185 TL ile 195 TL arası somun ekmeklik unları vermeye başlasın! Sonra birbirimizi üzmeyelim! Fırıncı esnafımız ve bizler de önümüze bakıp, ne yapacağımıza karar verelim. Fırıncı esnafımız çok mağdur durumda.”

“280 TL TORBA UN 410 TL’YE YÜKSELDİ!”

Fırıncı esnafının yaşadığı sıkıntıyı paylaşan Hatay Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (HESOB) Başkanı Kadir Teksöz’e destek veren bir mesajı ise bir fırıncı esnafı paylaştı.

Göksel Künefeci adlı fırıncı, şunları söyledi:

“Başkanım, bu güzel bir temennidir inşallah, ama bugün 280 TL’ye aldığım 1 torba un, yarın 380 TL! Esnaf şaşkın, biran önce fiyat istiyor. Akşam saat 6’da 380 TL olan un fiyatı, 410 TL’ye çıktı. Daha esnaf ne yapsın? Allah için, fırıncı esnafını bir an önce rahatlatalım. 200 gr ekmek için 2.50 krş bile az!”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER