Pazartesi, Haziran 17, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelÜniversite Gençliğinin Barınma Sorunu Hala Çözülememiştir

Üniversite Gençliğinin Barınma Sorunu Hala Çözülememiştir

TBMM Genel Kurulu’nda söz alan CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, Hatay’da eğitim hayatlarını sürdüren üniversite gençliğinin barınma sorununu gündeme getirdi. Topal Hatay’ın Türkiye’nin birçok yerinden gençlerimiz tarafından tercih edilen bir üniversite kentine dönüştüğünü belirterek, “Hatay ili bir tarım ve sanayi kenti olmakla birlikte bir üniversite şehri özelliği de taşımaktadır. Hatay, çok dilli ve kültürlü yapısıyla Türkiye’nin birçok yerinden gençlerimizin üniversite eğitimi için tercih ettiği illerin başında gelmeye başlamıştır” dedi.
Topal, üniversite gençliğinin Hatay’daki yurt sorununun hala çözülemediğine vurgu yaparak, “Üniversite gençliğinin en temel sorunlarından biri olmaya devam eden sağlıklı, konforlu ve ekonomik barınma ihtiyacı Hatay açısından da hâlâ çözülebilmiş değildir.
Kredi ve Yurtlar Kurumu yatırım programına göre proje çalışması devam eden Hatay merkez ve Reyhanlı öğrenci yurtları, birisi devam eden ve diğeri proje aşamasında olan İskenderun öğrenci yurtları ve arsa temin çalışmaları süren Kırıkhan öğrenci yurtları ne zaman öğrenci kabul edebilecek duruma gelecek?” dedi.
Topal’ın TBMM Genel kurulunda yaptığı konuşma tutanaklara şöyle yansıdı;
TUTANAK HİZMETLERİ BAŞKANLIĞI
Dönem: 26 Yasama Yılı: 2 Tarih: 8.6.2017 Birleşim: 103 Ham Tutanak Sayfası:19-20
Konuşmacı: SERKAN TOPAL Seçim Çevresi: HATAY
Tutanak Metni:________________________________________
SERKAN TOPAL (Hatay) – Teşekkür ediyorum Sayın Başkan.
Hatay ili bir tarım ve sanayi kenti olmakla birlikte bir üniversite şehri özelliği de taşımaktadır. Hatay, çok dilli ve kültürlü yapısıyla Türkiye’nin birçok yerinden gençlerimizin üniversite eğitimi için tercih ettiği illerin başında gelmeye başlamıştır. Üniversite gençliğinin en temel sorunlarından biri olmaya devam eden sağlıklı, konforlu ve ekonomik barınma ihtiyacı Hatay açısından da hâlâ çözülebilmiş değildir.
Kredi ve Yurtlar Kurumu yatırım programına göre proje çalışması devam eden Hatay merkez ve Reyhanlı öğrenci yurtları, birisi devam eden ve diğeri proje aşamasında olan İskenderun öğrenci yurtları ve arsa temin çalışmaları süren Kırıkhan öğrenci yurtları ne zaman öğrenci kabul edebilecek duruma gelecek?
Teşekkür ediyorum.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER