Çarşamba, Nisan 24, 2024
No menu items!
Ana SayfaÜlke GündemiÜniversiteye Sınavsız Geçilmelidir!

Üniversiteye Sınavsız Geçilmelidir!

BTP Genel Başkan Yardımcısı Seçil Mumcuoğlu’ndan üniversiteyi kazanan gençleri bekleyen barınma sorununa dikkat çekti, sınavsız üniversite çağrısı yaptı.

Üniversite sınavlarına değinen Mumcuoğlu, “Çocuklar üniversite sınavlarını geçirdiler, tercihlerini yapıyorlar ve tercihleri dolayısıyla pek çoğu kuvvetle muhtemel şehir dışına çıkacaklar.” dedi.

Üniversite gençliğinin barınma sorunu

Haberin İçinden programında Gülgun Feyman’a konuk olan Mumcuoğlu, “Bu çocukların kalmak için yere ihtiyacı olacak ve maalesef KYK bu ihtiyacı tam olarak karşılayamıyor. Nereden bakarsanız bakın adeta çocuk okumasın diye bir sistem geliştirilmiş. KYK’ya giremez ise bu öğrencinin özel bir yurtta kalması gerekiyor bunu da karşılamak çok güç. Arkadaşlarımla bir ev tutayım dese, İstanbul şartlarını düşünürsek en kötü evin 6-7 bin bandında hatta daha da pahalı olduğunu görüyoruz.” dedi.

Bizim çocuklarımız zeki…

Bir ülkenin en büyük zenginliğinin gençliği olduğunu belirten Seçil Mumcuoğlu değerlendirmesinde; “Adam köyünde kazanamıyor, ‘çocuğum okusun’ diyor ama yok harcına zam, yok yurt parası, hayat almış başını gidiyor, çocuğa verdiğiniz kredinin kıymete değer bir tarafı yok. Böyle korkunç bir sarmalın içerisindeyiz. Bir milletin, devletin, hükümetlerin en büyük serveti aslında gençleridir.Prof. Dr. Haydar Baş’ın yıllarca söylediği gibi çocuklarımızın sınavsız bir şekilde üniversitelere girmelerini sağlayalım çünkü bizim çocuklarımız zeki.” şeklinde konuştu.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER