İskenderun Palmiye Hastanesi Üroloji Uzmanı Op. Dr. Yusuf Diker, Ekstrakorporeal Şok Dalga Tedavisi (ESWT) hakkında bilgilendirmede bulundu.

ESWT’nin, vücut dışından uygulanan düşük yoğunluklu şok dalgaları ile doku iyileşmesini destekleyen bir tedavi yöntemi olduğunu belirten Üroloji Uzmanı Op. Dr. Yusuf Diker, özellikle ürolojik hastalıklarda son yıllarda etkin şekilde kullanıldığını ifade etti.
Tedavinin en sık; sertleşme sorunu (erektil disfonksiyon), peyronie hastalığı ve kronik pelvik ağrı sendromunda tercih edildiğini vurgulayan Op. Dr. Diker, “Bu yöntemle; bölgede kan dolaşımı artırılır, yeni damar oluşumu desteklenir ve dokuların kendini yenileme süreci hızlandırılır. Seanslar, ortalama 15–20 dakika sürer ve hastalar işlem sonrasında günlük yaşamlarına kısa sürede dönebilir” dedi.
ESWT’nin özellikle ilaç tedavisinden yeterli fayda görmeyen hastalar için önemli bir alternatif sunduğunu ifade eden Üroloji Uzmanı Op. Dr. Yusuf Diker, tedaviye uygunluğun mutlaka uzman hekim tarafından değerlendirilmesi gerektiğinin altını çizdi.
