Pazar, Mayıs 5, 2024
No menu items!
Ana SayfaÜlke GündemiUzmanlardan Uzun Süre Ekran Karşısında Kalanlara "20-20-20" Tavsiyesi

Uzmanlardan Uzun Süre Ekran Karşısında Kalanlara “20-20-20” Tavsiyesi

Amerikan Oftalmoloji Akademisi’nden retina uzmanı Dr. Raj Maturi, tüm dünyayı etkisi altına alan coronavirüsü sürecinde ekran karşısında kalma süresinin arttığına dikkat çekerek “20-20-20 formülü” tavsiyesinde bulundu.

Uzmanlardan Uzun Süre Ekran Karşısında Kalanlara “20-20-20” Tavsiyesi

Göz sağlığı çözümleri üreten Eyesafe’in yaptığı bir araştırmaya göre yetişkinler ekran karşısında kalma süresi günde 13 saat ve bu süre, geçen seneye göre üç saat daha fazla.

“20-20-20 Formülü” Nedir?

Amerikan Oftalmoloji Akademisi’nden retina uzmanı Dr. Raj Maturi, bu semptomların ‘dijital görme sendromu‘ olarak adlandırıldığını söylüyor. Dr. Maturi ve meslektaşları bu rahatsızlığın önüne geçmek için 20-20-20 kuralını öneriyor. Ekrana baktığınız her 20 dakika sonunda ara verip 20 saniye boyunca 20 fit (altı metre) uzağa bakmanız gerekiyor.

Dr. Maturi yakın mesafede bir hedefe uzun süre bakınca gözde yalnızca kasın çalıştığını, uzağa bakmanın bu kası rahatlatacağını belirtiyor.

Doktor ayrıca parlak cihazlara bakmanın daha az göz kırpmaya neden olduğunu, bu yüzden göz kuruluğu yaşandığını söyleyerek “Daha sık göz kırpmaya çalışın” diyor.

etiketler: amerika, amerika haber, ekran, göz sağlığı

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER