Pazar, Mayıs 12, 2024
No menu items!
Ana SayfaYayladağVali Masatlı'dan Şahika Ercümen'e tebrik

Vali Masatlı’dan Şahika Ercümen’e tebrik

Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Serbest dalışta Hatay Yayladağı Karamağara’da Dünya rekoru kıran Milli sporcu Şahika Ercümen’i tebrik etti.

17 Ekim 2023 Salı günü (Bugün)  düzenlenen Hatay’a Nefes Ol sloganıyla düzenlenen rekor denemesine Hatay Valisi Mustafa Masatlı, İlçe Kaymakamı, İlçe Belediye Başkanı Mehmet Yalçın , İl Protokolü ve çok sayıda vatandaş da katıldı.

Dalış hazırlıklarından sonra başlayan programa protokol konuşmalarıyla devam edildi.

Hatay Valisi konuşmasından, sporun önemine dikkat çekerek  şunları söyledi:

Yayladağı ilçemizin yeni turizm merkezi olması ilimiz için önemli bir kazanım. Hatay’ımızın artık, deprem gündeminden yavaş yavaş uzaklaşarak normalleşmeye doğru gitmesi gerekir. Böylece gündem farklılaştıkça ilimizde yaşam daha moral verici olacaktır. Bu demek değildir ki yaşadığımız afeti unutalım; tabi ki unutmayacağız. Depremin yaralarını sarmaya hiç durmadan devam edeceğiz. Bundan böyle depremi değil kültürümüzü, sporumuzu, eğitimimizi, turizmimizi öne çıkarıp bunları konuşmalıyız.”

Hatay’ın depremden önce de stratejik bir konuma sahip olduğuna değinen Vali Mustafua Msaatlı konuşmasını şöyle sürdürdü:

İlimiz konumunun yanında doğası, turizmi, kültürü ve daha birçok yönden de büyük bir öneme haizdir. Bundan böyle bu yönlerini de daha çok öne çıkaracak organizasyonlarla hem deprem gerçeğini unutturmayacak hem de buraya dünyanın dikkatini çekecek çalışmaların yapılması elzemdir.”

 “Devletimiz de her türlü sportif faaliyetlere gereken desteği vermiştir ve vermeye de devam etmektedir” diyen Vali Mustafa Masatlı, sporun her zaman iyileştirici, birleştirici, tanıtıcı gücü olduğuna ve Cumhuriyetimizin 100. yılında da bu gücün iyi kullanılması gerektiğinin altını çizdi.

 Hatay Nefes Ol sloganıyla yapılan bu etkinliğin organizasyonunda emeği geçen İlçe  Kaymakamına, Belediye Başkanı Mehmet Yalçın’a ve diğer çalışanlara teşekkür eden Vali Mustafa Masatlı, “Hatay’ımız için nefes olmak adına yanımızda olan ve bu rekor ile 100 kız çocuğumuza spor ve eğitim bursu verecek Şahika Ercümen  Hanımefendi’ye de bilhassa şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Millî Sporcu Şahika Ercümen de Vali Mustafa Masatlı’ya  ve emeği geçen herkese teşekkür ederek düşüncelerini şöyle aktardı:

Millî sporcu olarak depreme maruz kalan bölgelerde ‘ne yapabilirim?’ diye düşündüm 100 kız çocuğumuza eğitim ve spor bursu sağlanmasına katkı sunmak istediğini belirtip “Nefesimi Hatay için tutacağım.”

 

ti.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER