Çarşamba, Mayıs 22, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelVakıflar Haftası “Vakıf Kuran Kadınlar” temasıyla kutlanacak…

Vakıflar Haftası “Vakıf Kuran Kadınlar” temasıyla kutlanacak…


Hatay Valisi Erdal Ata, bu yıl 07-12 Mayıs tarihleri arasında ” Vakıf Kuran Kadınlar” temasıyla kutlanacak olan Vakıf Haftası dolayısıyla Vakıf Haftası Kutlama Komitesini makamında kabul etti.

Ziyarette Vali Yardımcısı Mahmut Hersanlıoğlu’nun yanı sıra Vakıflar Bölge Müdür Vekili Mehmet Yıldıran, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüsnü Işıkgör, Vakıflar Müfettişi Bayram Ali Kılıç, Vakıflar Bankası Müdürü Uğur Durmuş ve beraberindeki heyet katılım gösterdi.

Osmanlı döneminde başlayıp günümüze kadar devam eden süreçte vakıflar ve vakıfları oluşturan hayırseverlerin toplumda önemli hizmetler verdiğini,bu nedenle vakıfların kültürümüzde ayrı bir yeri olduğunu söyleyen, Vali Ata;“ Bugün baktığımız zaman vakıfların mülkiyetinde olan eserlerin birçoğunun Osmanlı döneminde kurulmuş olan vakıflardan süregeldiğini görüyoruz. Vakıflar bugün eğitimden sağlığa, şehircilikten sosyal yardımlaşmaya kadar birçok alanda önemli fonksiyonları yerine getiriyor’’dedi.

Vali Ata,son 15 yıldır ülkemizde Vakıflar Genel Müdürlüğü ülkemizde bir çok eseri restorasyon çalışmalar ile yeniden hayata kazandırdıklarını, belirterek;“Vakıflar Genel Müdürlüğümüzü başarılı çalışmalarından dolayı kutluyorum. Vakıflar Genel Müdürlüğü ile daha birçok eserimizin kurtarılacağına inanıyorum” diye konuştu.

Vakıflar Bölge Müdür Vekili Mehmet Yıldıran; Vali Ata’ya kendilerini kabulünden dolayı memnuniyetini dile getirerek teşekkürlerini iletti. Vakıflar Haftası kutlama etkinlikleri hakkında bilgiler verdi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER